Listopad 18, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

U tijeku su završne pripreme za otvorenje izložbe Dore Kovačević “Vrt”

Dora Kovacevic

Čaroban i uvijek zanimljiv svijet glazbe i književnosti  Scene Amadeo ovih dana dobiva i i likovno umjetničku dimenziju! U povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u četvrtak, 12. srpnja 2018. u 21:00 h otvara se izložba Dore Kovačević  – „VRT“.

Priroda, začudnost ljepote cvijeta, lista, biljke, ptice, kukca, školjke, te floralni motivi hrvatske etnografske baštine, polazišta su koja autoricu vode iz crteža u crtež. Crteži, izvezeni potezima pera na bijelom papiru, ponekad perforirani, nekad s prostornim aplikacijama umanjenih motiva lista ili cvijeta, tkaju priču koja Doru vraća u djetinji svijet prvih susreta s ručnim radom. Od tada počinje duga plovidba, crteži su sigurne luke.

Deveta je to u nizu izložbi, posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović, kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom. Od 1970. do 2010. Izlagali su Šimunović, Filakovac, Krašković, Dolić, Milenković, Kuliš, Ujević i Jurić.

Ulaz je slobodan.

Piše D.T. Foto Dora Kovačević

About The Author

Related posts