Travanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

U sklopu Tjedna Porina u Splitu počelo prikazivanje odličnih glazbeno dokumentarnih filmova u kinoteci Zlatna Vrata

porin_02_03_2015_0042

Još samo tri dana ostala su do dodjele glazbenih nagrada Porin u Splitu, a do tada svi posjetitelji mogu uživati u raznim tematskim događanjima u gradu.

Tako je u kinoteci Zlatna Vrata počelo prikazivanje odličnih glazbeno dokumentarnih filmova koje je odabrao urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović. Na repertuaru će se naći uspješnice poput filma o Joy Divisionu, Bijelom dugmetu, U2, “Cry for Pain – The story of Mark Sandman”, “Mama Afrika”, te “U potrazi sa Sugermanom”.

- Nije bilo teško odabrati filmove jer sam u suradnji sa Starigrad Paklenica Film festivalom uzeo one uratke koji su posljednjih pet godina pobjeđivali na tom festivalu dokumentarnog filma. Žanrovski su različiti, pa će tu biti filmovi za svakoga  – kaže Đelo, za kojeg mnogi dodaju da je educirao mnoge generacije dobrim odabirom filmskog i dokumentarnog programa na televiziji.
- Naravno da mi godi što je sintagma ‘odabrao Đelo Hadžiselimović’ postala sinonim za kvalitetu. Pokušavam prezentirati kvalitetan program i prekrasno je kad mi mladi ljudi kažu da su odrastali uz program koji sam ja odabrao. Nema ljepšeg komplimenta od tog – ističe Đelo.
Dugogodišnji urednik dodaje da su mu svi filmovi, koji će se prikazati u splitskoj kinoteci, dragi jer je riječ o kvalitetnim glazbenim dokumentarcima. Đelo smatra da će ove projekcije biti dodatni začin u danima koji prethode finalnoj dodjeli Porina,  06. ožujka u Spaladium Areni.
Revija filmova tematski je vezana uz glazbu u kinoteci Zlatna vrata, a možete ih pogledati svaki dan od 18:00 sati.
Piše D.T.  Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts