Veljača 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

U sklopu Heritarta – radionice i drugo izdanje festivala!

Heritart festival  SBP

Heritart projekt nastavio se ovoga proljeća s trening radionicama partnera, donoseći sintezu teoretskih i praktičnih aspekata u tri osnovna područja: institucionalni odnosi, produkcija i razvoj publike.
Za sve tri teme, rumunjski Nacionalni institut za istraživanja i obrazovanje u kulturi donio je profesionalni kurikulum uz pomoć kojega su partnerske institucije produbile svoja znanja i vještine, ali koji jednako dobro funkcionira i kao jednostavna i precizna check-up lista za pripremu umjetničkih događanja na baštinskim lokalitetima.

 

Heritart festival  SBP
image-166373

 

 

I Borghi srl. je u Rimu preuzeo domaćinstvo nad radionicom posvećenom institucionalnim odnosima. Podijeljena na 9 modula, bila je to prilika za učenjepeer to peer metodom kako motivirati institucije vezane uz pojedinu umjetničku aktivnost da postanu istinski partneri programa/projekta ili događanja, dajući mu time veću vrijednost u očima publike, lakši pristup institucionalnim aspektima pred-produkcijskog rada i bolju vidljivost i razumijevanje vrijednosti koje bi takvo događanje donijelo lokalitetu.

 

Heritart festival  SBP
image-166374

 

 

Tri dana radionice u Splitu koja je bila vođena od Hrvatskog narodnog kazališta Split, bila su posvećena specifičnostima produkcije na baštinskim, zaštićenim lokalitetima, odnosno svim umjetničkim, organizacijskim i sigurnosnim aspektima koje ovakva produkcija specifično mora obuhvatiti. Članovi tehničkog i umjetničkog tima HNK Split podijelili su svoja iskustva rada na takvim lokalitetima, posebno naglašavajući potrebu za mobilnošću scenografije i gledališta te pažljiv odabir tema i vizuala koje korespondiraju s lokalitetom i koje će naglasiti njegovu vrijednost. Posebna je pažnja na radionici posvećena dizajnu svjetla i njegovom snažnom utjecaju na lokalitet i izvedbu.

 

U Bukureštu, Nacionalni institut za istraživanja i obrazovanje u kulturi pripremio je iscrpnu radionicu na temu razvoja publike, s fokusom na odgovore na bazična pitanja: prepoznavanje ciljeva, kreiranje poruke koja ja usuglašena s ciljevima, prepoznavanje postojećih i potencijalnih tipova publike i ciljanih skupina, korištenje specifičnih komunikacijskih aspekata, metoda i  alata za svaki tip publike…
A nakon proljeća koje je u kalendaru Heritart projekta posvećeno procesima učenja, u ljeto ulazimo s drugim izdanjem Heritart festivala. Premijera  baletne koprodukcije Plesna baština – Posveta Djagilevu i Nižinskom  s talijanskim i hrvatskim umjetnicima najavljena je za 6. srpnja na lokalitetu Ostia Antica, dok će je domaća publika moći pogledati u Amfiteatru u Saloni 29. srpnja. Bit će to prigoda da se izbliza vidi razvoj projekta, od prve ideje do finalnog događanja – u koje će se ugraditi mnoge ideje i znanja usavršeni za trajanja projekta.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts