Prosinac 12, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

U prodaji novi album klape Kaše, “Tezoro”, koji nosi duh davnog pjeva dubrovačkih gospara!

Klapa Kaše  SBP

Klapa Kaše iz Dubrovnika, koja je više puta nagrađivana za svoje sjajne izvedbe, objavila je novi studijski album pod nazivom “Tezoro”. Nedavno objavljeni najavni singl “Marčelina” i preostalih 11 pjesama s albuma nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja. Klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše kod stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja, nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva. Redovito osvajaju odličja među kojima prednjače dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012. i 2014. godine.
“Ovo je naš treći album čija je priča započela s “Petrunjelom”, a završava s Marčelinom”, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku”rekao je Vicko Dragojević, voditelj klape koji još jednom naglašava kako cijeli album nosi duh Dubrovnika

 

 

Klapa Kaše SBP
image-169760

 

“Tezoro” je nasljednik albuma “Tragom Republike” iz 2014. godine, a taj naziv nosi i njihov vlastiti koncertni program u kojemu su reanimirali i okupili 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazali glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti. Dubrovnik je simbol Hrvatske povijesti, a klapa Kaše je simbol Dubrovnika!

Treći studijski album klape Kaše “Tezoro” dostupan je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPres

About The Author

Related posts