Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

U pretposljednjem videu iz serije #CantStopArt Pavel Kandrusevich izvodi Juli-O Marka Summersa

Pavel Kandrusevich_ss
Bjelorusko-hrvatski violist Pavel Kandrusevich podijelio je s nama svoju izvedbu skladbe Julie-O. Nakon što je 16. travnja izveo, snimio i ovim putem podijelio vlastitu skladbu Impromptu, ovoga puta izvodi najpopularnije djelo čeliste Marka Summera iz 1988. u classic-pop žanru s primjesama irskog melosa, izuzetno popularno u čelističkom repertoaru koje je globalnu je prepoznatljivost dobilo 2015. kad je iskorišteno za promotivnu kampanju za Apple Watch. Vođa dionica viola Orkestra HNK Split obradio je i napravio redakciju za solo violu, u izvedbi koristivši slappping – tehniku sviranja brojnih jazz, funk i rock basista.
Pavel Kandrusevich rođen je u mjestu Grodno u Bjelorusiji. Diplomirao je 1981. godine na Muzičkoj akademiji u Minsku, a poslijediplomski studij završio na Lenjingradskom državnom konzervatoriju (danas Sankt-Petersburg). Laureat je nacionalnog natjecanja violista, a kao solist i član Državnog komornog orkestra Bjelorusije nastupao je u mnogim europskim zemljama i u SAD-u. Pedagoškim radom počinje se baviti na Muzičkoj akademiji u Minsku, a od 2000. je izvanredni profesor na splitskoj, te gostujući profesor na sarajevskoj Muzičkoj akademiji. Od 1999. je vođa dionice viola Orkestra HNK Split, te Splitskog komornog orkestra i orkestra Splitski virtuozi. Snimao je za HRT te u periodu od 2009 – 2016. izdao četiri solistička nosača zvuka s djelima za solo violu, violu i klavir.

Kompozicija zauzima značajno mjesto njegove bogate glazbene djelatnosti. Skladao je glazbu za više od 60 predstava, između kojih dvije opere za djecu, tri mjuzikla. Dobitnik je brojnih priznanja na međunarodnim kazališnim festivalima za najbolju kazališnu glazbu.
Ovaj je video jedan od posljednjih produciranih od ožujka do danas, pod motom #CantStopArt kojima su umjetnici HNK Split, glazbenici, plesači, glumci… slali svojoj publici u vrijeme dok im se nisu mogli obraćati s kazališne i koncertne scene.
Kao i njegove kolege prije njega i gosp. Kandrusevich nas, uz pozdrav do što skorijeg viđenja u kazalištu, poziva da se pridružimo akciji Crvenog križa te da, u granicama vlastitih mogućnosti, uplatimo pomoć najpotrebitijima, onima najviše pogođenim trenutnom krizom. HR9224070001100578536 IBAN je računa Crvenog križa Split kod OTP banke na koji možete to učiniti.
Piše M.T Foto Screenshot

About The Author

Related posts