Veljača 26, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

U Galeriji Kranjčar predstavljeni najbolji “fragmentaši” u 2016.

Fragmentasi

Jučer predvečer je u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar predstavljen odabir Erste fragmenti natječaja koji već dvanesti put po redu odabire i otkupljuje radove mladih hrvatskih umjetnika do tridesete godine starosti. Stručni žiri u sastavu voditelj Galerije Matice hrvatske i Galerije Kranjčar Vanja Babić, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu,  Aleksandar Battista Ilić, likovna kritičarka Jutarnjeg lista Patricia Kiš, samostalna kustosica i producentica za suvremenu umjetnost, predsjednica udruge Nomad Vanja Žanko te akademski slikar i fragmentaš Sebastijan Dračić imao je i ove godine nezavidnu i opsežnu zadaću selekcije radova za otkup između 250 prijava.  Osim Grand Prixa uručuje se i nagrada po izboru publike, kao i stipendija u trajanju od godine dana umjetniku što studira na nekoj od umjetničkih akademija u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku.

Vida Meić
image-59349

Vida Meić


Vanja Babić i Vida Meić
image-59350

Vanja Babić i Vida Meić


Zdenko Matak (Erste banka) i Vida Meić
image-59351

Zdenko Matak (Erste banka) i Vida Meić

Grand Prix osvojila je Vida Meić, studentica  diplomskog studija Likovna kultura, smjer Grafika, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. I. Krasić. Dobitnica je pohvale fakultetskog vijeća za uspješan rad u akademskoj godini 2013./2014., kao i stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu i Varaždinske županije. Samostalno je izlagala u galeriji Matice hrvatske u Zagrebu 2016. te sudjelovala na više skupnih izložbi.

Ivana Pipal
image-59352

Ivana Pipal


Nagradu publike dobila je Ivana Pipal, diplomirala je 2014. na Akademiji likovnih umjetnosti, na odsjeku za Animirani film i nove medije u Zagrebu. Dio je kolektiva Ljubavnice, čiji je rad usmjeren na povezivanje umjetnosti i znanosti. Objavila je knjigu ”Priča o teti Mandi”, za koju je dobila Rektorovu nagradu. Nagrađena je za najbolju ilustraciju na međunarodnom natječaju likovnih akademija, a 2015. predstavljala je Hrvatsku na izložbi Međunarodnog sajma dječje ilustracije u Bologni. Samostalno je izlagala u Galeriji Nova te Galeriji Vn u Zagrebu 2014. i sudjelovala u brojnim skupnim izložbama u Zagrebu i inozemstvu.

Tanja Blašković
image-59353

Tanja Blašković


Dok je jednogodišnja stipendija dodjeljena Tanji Blašković za primjereno studiranje i ostvarenje uspjeha. Tanja Blašković, rođena u Rijeci 05.08.1992. 2010. godine završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli kao slikarski dizajner.   2015. godine završila je preddiplomski  studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, te tako stekla akademski naziv prvostupnice likovne pedagogije.
Ziri i predstavnici Erste banke_Patricija Kis, Aleksandar Battista Ilić, Vanja Babic, Antonija Juric, Nina Pentek i Vanja Zanko
image-59354

Sara Renar_2
image-59355Brojni prijatelji i ljubitelji umjetnosti došli su podržati ove hvalevrijednu izložbu i natječaj kojem se mladom umjetniku pomaže i potiče na daljnji rad.

Piše D.T. Foto Karla Juric

About The Author

Related posts