Listopad 23, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Treći nastup legendarnog Parnog valjka u Areni Zagreb, bit će zapamćen po mnogo čemu

Parni valjak foto Saša Huzjak

Rasprodana Arena sinoć je napravila pravu pomutnju među Valjkovim obožavateljima jer osim zagrebačke publike koja ih je bila toliko željna, tisuće obožavatelja poteglo je iz susjednih zemalja, ali i iz daleke Švedske, Irske, Engleske, Poljske pa čak i nekoliko fanova iz Kine koji su došli samo da bi vidjeli svoj omiljeni bend.

U jednom trenutku nikome više nije bilo bitno kakve ulaznice mogu kupiti, parter, tribina, jedino bitno je bilo da svi uđu u dvoranu i postanu dio povijesti koju je jučer divnim notama, moćnom produkcijom, predivnom atmosferom i fenomenalnom energijom ispisala grupa koja na domaćoj glazbenoj sceni već 42 godine bez iznimke daje isključivo najbolje od sebe.

Parni valjak foto Saša Huzjak
image-115186

Arena je bila prepuna, pucala je po šavovima, svi su željno iščekivali da članovi Valjka zakorače na binu, a kada se to dogodilo, Aki ih je pozdravio na najljepši mogući način - ‘Dobra večer moj Zagrebe. Doma je ipak najljepše. - te koncert započeo nježno, pjesmom ”Za malo nježnosti”.

Možda zvuči kao floskula no doista ne bi mogli odabrati bolji izraz kojim bi opisali što se sinoć dogodilo na koncertu grupe koja je upravo koncertom u Zagrebu, završila svoju, iz mnogih razloga, jedinstvenu turneju ‘2u1′.

Parni valjak foto Saša Huzjak
image-115187

Turneja koja je obuhvatila presjek njihovih pjesama u elektrik i akustik izvedbama. Turneja koja je objektivno povisila produkcijsku ljestvicu te tako svima poručila da naši glazbenici itekako mogu biti konkurentni svjetskim kolegama, čak i bolji.

Bez imalo pretencioznosti se može reći da bi svi fanovi koji su jučer bili u Areni Zagreb to i potvrdili.

Parni valjak foto Saša Huzjak
image-115188

Prvi dio koncerta nastavio se s pjesmama - Stvarno nestvarno, Ivana, Neda, 700 milja, Zastave, Vrijeme ljubavi, Dok je tebe, Uhvati ritam….dok nas je u drugi dio uveo izvrsni saksofonist Igor Geržina.

Parni valjak foto Saša Huzjak
image-115189

Tijekom cijele ove turneje, koja je započela prošlog ljeta u pulskoj Areni te se nastavila u splitskoj Spaladium Areni, zatim u Areni Varaždin, struka je nizala same pohvale, a glazbeni kritičari složili su se u jednom – Valjak nikada nije zvučao bolje!

Parni valjak foto Saša Huzjak
image-115190

I za kraj, možemo samo zaključiti, turneja ‘2u1′ je svakako bila jedinstvena, što su dokazale sve do jedne unaprijed rasprodane Arene u Hrvatskoj, nekoliko desetaka tisuća razgaljenih obožavatelja, vanserijskog benda i publike koja je i nakon posljednjeg koncerta turneje željna još novih pjesama i još koncerata benda koji, čak i nakon 42 godine, žari i pali bolje nego ikada.

Piše D.T. Foto Saša Huzjak

About The Author

Related posts