Rujan 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Tradicija Klapa na Stradunu započela je 2012. godine i zbog velikog interesa ove godine se održava sedmi put za redom!

Foto Mario Poje

Na jednoj od najljepših pozornica na Stradunu zapjevat će vrhunske klape:

 Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, klapa Šufit, klapa sv. Juraj HRM i FA Linđo, a koncert će početi u 21.00 h. Klape su Dubrovčanima i njihovim gostima pripremile  još jedan nezaboravan događaj u jedinstvenom ambijentu Straduna.

Klapski fenomen i dalje je vrlo snažan što potvrđuju popunjeni termini koncerata širom Hrvatske i Slovenije cijelo ljeto! Klape  i dalje jednako oduševljavaju  svojim nastupima .

U Dubrovniku 29.07.18.  pored svih klapa pojavljuje se specijalan gost –  Petar Grašo! Splitski kantautor dobitnik je brojnih festivalskih nagrada,te od kada se proslavio hitom „Ljubav sve pozlati“ 1997. godine  samo niže uspjehe.

Zadnji hit „Ako te pitaju“ u samo 2 mjeseca premašio je 7 milijuna pregleda na YouTubeu. Predivna atmosfera koju postiže i iskrene emocije autorskih tekstova razlog su zašto je Grašo već toliki niz godina miljenik publike.

 

 

Uz Petra gostuje i ženska Klapa Linđo koja je osnovana 2000. godine na inicijativu plesačica Ansambla. Od tada dobitnice su čak 18 nagrada, između ostalog i na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i na 13. međunarodnom festivalu zborskog pjevanja 2002. godine u Veroni. Mnogobrojni uspjesi, tridesetak nagrada i četiristotinjak održanih nastupa dovoljno govore o prepoznatoj kvaliteti i kad je riječ o glazbenim kritičarima i kad je riječ o publici.

Klapa Cambi ove godine slavi 33. godina sjajne karijere. Jedna je od najnagrađivaniih i najpoznatijih  dalmatinskih klapa koja je  kreirala novi zvuk klapskih pjesama koje nas oduševljavaju. Velikim koncertom   na stadionu  Poljud proslavili su 2011. godine svojih  25. godina karijere koji je objavljen  na albumu  . Peterostruki su pobjednici Omiškog festivala, vlasnici deset  “Porina”, te višestruki  dobitnici nagrada na Šibenskoj šansoni i Splitskom festivalu, održali su uspješnu turneju u Americi.

 

Klape Stradun
image-136206

 

Na Stradunu nastupat će i Klapa Sv.Juraj HRM  koja postoji već 16 godina. Čuvaju i njeguju klapsku dalmatinsku pjesmu koju su 2012. predstavili i u dalekoj Kini! Svojim pjesmama osvojili su brojne nagrade i priznanja, a bez njihovih pjesama ne prolazi niti jedna fešta, tako neće ni ova!

Kao da već nemamo dovoljno velika imena u Splitu već 25 godina postoji jedna Klapa imena – Šufit. Klapa Šufit godinama spada u sam vrh hrvatskih klapa. Na Splitskom festivalu 2012. osvojila je prvu nagradu stručnog žirija za pjesmu ”Ne diraj moju ljubav”, a upravo je ta pjesma osvojila sve i ima  25 milijuna  pregleda na Youtubeu.

S obzirom na izvođače koje imamo pripremite se za nastup Klapa na Stradunu jer se taj spektakl ne propušta!

Voditeljica i ove godine je  mlada talentirana glumica Ivana Gudelj.

Ulaznice se mogu kupiti od 12.07. u cafe bar Kiss (Mokošica), cafe bar Giro (Tomy centar), kavana Teatar i cafe bar Cele.

 

 

Piše M.T Foto Mario Poje

About The Author

Related posts