Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Tonči Huljić prvi put progovorio kako je Zdravku Čoliću za Olivera preoteo pjesmu “Što to bješe ljubav”

Tonči Huljić

Za nedjelju dana bit će održan veliki koncert Zagrebačke filharmonije u Lisinskom na kojem gostuju Tonči Huljić i njegova Madre Badessa.

Zanimanje publike je veliko, a skladatelj kaže da je ovo tek upoznavanje publike s time što Zagrebačka filharmonija i Tonči Huljić žele raditi.

U Lisinskom će premijerno biti izvedena “Dva put san umra” u novom aranžmanu.

 

Oliver Dragojević foto Dinko Bazulić
image-161183

 

” I ne samo ta pjesma. Za Olivera sam napisao tri pjesme i sve su bile karijerske. Zdenko Runjić, najbliži suradnik i moj otac u glazbenom smislu, pitao me imam li pjesmu za Olivera. Napisao sam je na njegovu molbu. I kad je prvi put, 1988., postao direktor Splitskog festivala, trebala mu je pjesma za Olivera. Nije bilo zgodno da je on kao direktor napiše. Od Marine Tucaković i njenog supruga Fute donio sam ‘Što to bješe ljubav’. Napisali su to za Zdravka Čolića. Čuo sam je i tražio da mi daju tu pjesmu da je pokažem Zdenku. Dvije godine poslije Zdenko je i dalje bio direktor, zamolio me da napišem još jednu, pa sam napravio ‘Neka se drugi raduju’. Oliver je s tom pjesmom pobijedio. Zadnja je bila ‘Dva put san umra’. Sad se pjesme vraćaju autoru. I bavim se u posljednje vrijeme time da objedinim sve što sam radio dosad, da podvučem crtu i mirno krenem dalje ”, rekao je Tonči za 24sata.hr.

 

Zdravko Čolić
image-161184

 

Izvor Expresstabloid.ba Foto ShowBizzPress/Dinko Bazulić

About The Author

Related posts