Rujan 30, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Tko je favoritkinja Dore o kojoj svi pričaju?

Dora_Foto Kristijan Cimer
Osječka vila ritma i beata ima tek tri singla i već tri Rock&Off nominacije, a široj će se javnosti predstaviti na Dori 2020.

Pjesma “Zovi ju mama” Aklein je odgovor na požare diljem svijeta. “Tematika je vrlo relevantna i tiče se svih nas – Planeta nam je dom. Zemljani smo prije svega. Jedva čekam da s tom porukom iskočim iz ekrana u svačiju dnevnu», ističe Aklea. Ova putujuća glazbenica je, kako kaže, pauzirala sve ova dva mjeseca zbog priprema za Doru.   Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta bit će i klupske glazbe poput duba i trancea.

Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni”, izjavljuje Aklea, « plus je što imamo taj Billie Eilish moment -dvoje ljudi, zbog napredne glazbene tehnologije, danas je dovoljno da složi album koji će pokupiti sve Grammyje, a u našem slučaju, nadam se, karte za Rotterdam!”


Ovu magiju uspjeli smo izvesti pomoć uređaja Bamboo – muzika biljaka, koji se priključi na list i korijen biljke i bilježi njezine el. impulse”, potvrđuje glazbenica.

 

Osim inovativnog pristupa, Aklea Neon već je osvojila brojne Hrvate autentičnošću i iskrenom emocijom. Evo što o njoj kažu novinari i glazbeni kritičari:

«Glazbena genijalka koja kreće u osvajanje svijeta» Arteist.hr

«Najvedrija muzička pojava u regionu» Glas.ba

«Slavonka o kojoj se priča» Jutarnji list

«Putujuća glazbenica koja osvaja domaću glazbenu scenu»

Sound-report «Nešto je posebno u Aklea Neon, ljepoti unutarnjoj i vanjskoj i ritmu te iste ljepote! » Music-box

«Kantautorica s najvećom radnom etikom u domaćoj glazbi protekle godine» Hrvatsko Društvo Filmskih Kritičara.

 

Piše L.A Foto Kristijan Cimer

About The Author

Related posts