Lipanj 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Tiskovna konferencija uoči 28. zagrebačkog maratona

Zagrebački maraton_28_foto_Luka Krešimir Stipić

Ostalo je još 10 dana do starta 28. zagrebačkog maratona! 28. zagrebački maraton održati će se  13. 10. 2019. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Ove godine uvodimo brojne novosti.  Osim polumaratona i maratona, ove godine ulazimo sa svjetskim brandom (Garmin 10 K series) Garmin 10 K utrkom sa startom u 9 sati kao i maratonsku štafetu (4 sudionika), start u 10 sati, skupa s glavnim utrkama. 

 

Zagrebački maraton_28_foto_Luka Krešimir Stipić
image-173831

 

 

Prijave smo zatvorili 29. rujna 2019. i to uz rekordan proj prijavljenih trkača, više od 6000 trkača će startati u nedjelju ujutro i preplaviti ulice Grada Zagreba! Na utrci Garmin 10 K imamo 1648 prijavljenih sudionika, polumaraton 3225, maraton rekordnih 1089 te na štafeti 60. Brojka koja posebno veseli i svrstava Zagreb u svjetsku trkaču destinaciju s 2000 trkača s 6 kontinanta iz 72 zemlje svijeta. Uz bogate startne pakete koji ove godine uključuju i trkaču majicu dugih rukava, sudionici svih utrka dobit će i veliku unikatnu finishersku medalju s motivom Medvedgrada.

 

Zagrebački maraton_28_foto_Luka Krešimir Stipić
image-173832

 

 

Za subotu 12. listopada, pripremili smo maratonski expo, dječije utrke sa startom u 10 sati, edukativne radionice za djecu i roditelje od 9:30 do 14 sati koje je organizirala Udruga Inspiro i Zaklada Hrvatska kuća disanja, DJ Frajman od 11 do 14 sati te opet od 17 do 20 sati, veliki koncert iznenađenja u 20 sati te cjelodnevnu ugostiteljsku ponudu. Uz utrke, posebno za naše trkače i sugrađane organizirali smo potpuno drugačiji, veliki štrukla party i otvaranje 28. Zagrebačkog maratona koji će se održati u subotu, 12. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića u 19 sati. Otvorenje ćemo obogatiti s 5 velikih nagrada i tombolom koja će biti po startnom broju odmah po zatvaranju prijavnog centra u Europskom domu, pozivamo sve trkače da dođu na Trg jer preuzimanje nagrade je isključivo na licu mjesta. Želja nam je da svi sudionici zagrebačkog maratona kao i sugrađani proslave s nama otvaranje 28. Zagrebačkog maratona. Uživajamo u bogatom programu za maratonski vikend.

Ovogodišnji Zagrebački maraton humanitarnog je karaktera gdje smo preko prijava omogućili svim sudionicima da doniraju simbolična sredstva za rehabilitaciju osoba s transplatiranim plućima koju provodi udruga INSPIRO. Svi trkači koji sudjeluju u humanitarnom dijelu imat će na majici iz startnog paketa na leđima otisnut citat: “Pusti baterije, napuni pluća” kao simboličan znak zahvalnosti što su svojim doprinosom omogućili kvalitetan i stručan rad na rehabilitaciji osoba u transplatacijskom procesu. Ponosni smo što su naši trkači osobe velikog srca i 1050 prijavljenih je sudjelovalo u donacijama. Članovi Udruge INSPIRO imali su priliku pridružiti se pripremama i svim našim zajedničkim treninzima tokom godine kako bi sudjelovali na jednoj od utrka 28. zagrebačkog maratona. Njih 15 sudjelovat će na Garmin utrci od 10 km.

 

Zagrebački maraton_28_foto_Luka Krešimir Stipić
image-173833

 

 

Svim našim sugrađanima želimo skrenuti pozornost da će, kao i svake godine, biti zatvoren promet na trasi maratona u razdoblju od 9 do 15,30 sati. Trasa maratona se proteže kroz centar grada: Trg bana Jelačića – Jurišićeva ul. – Draškovićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska ul. – Av. Dubrava – okret kod križanja Av. Dubrava s Ul. Poljanice, istim putem natrag do Trga bana Jelačića – Ilica – okret na Ilici kod križanja s Ul. Sv. Duh i natrag do Trga bana J. Jelačića gdje je cilj utrke. Maratonci trče dva kruga, a polumaratonci jedan.

Molimo naše drage sugrađane za razumijevanje i podršku vezano uz teškoće u prometu na dan zagrebačkog maratona te ih svakako pozivamo da navijaju i naprave najbolju atmosferu na trasi našim maratoncima.

 

Zagrebački maraton_28_foto_Luka Krešimir Stipić
image-173834

 

 

Glazbeni program Zagreb maraton vikenda

Osigurali smo nezaboravan glazbeni program kako bi olakšali trkačima sate provedene na zagrebačkim cestama i privukli sugrađane da se dođu zabavljati s nama i podrže maratonce.

Subota 12. 10. 2019. Trg bana Josipa Jelačića

Frajman / Vintage Industrial /: 11- 14 sati 17 – 20 sati
Ansambl Meštrović i Expresto: 20 – 21 sat

Nedjelja, 13. 10. 2019.

Felver / Stereotip /: Trg bana Josipa Jelačića 8:30 – 14:30
Ilija Rudman & Antonio Zuza / Imogen / Kvaternikov trg 9:00 – 14:00 (navijački punkt)
Nick & Pepi / Adriatic Coasting / okretište Dubrava 9:00 – 14:00 (navijački punkt)

Uz naše navijačke puntove partner Ožujsko pripremio je glazbeno – tekuće navijačke punktove: Pivana u Ilici za maratonce i polumaratonce i Stara Vlaška (kod spomenika Šenoi) za Garmin 10 K.

Koncert Meštrović & Expresto – Trg bana Josipa Jelačića, subota 12. 10. 2019. U 20 sati
Meštrović & Expresto. Ansambl, utemeljen 2009., uz umjetničkog pokretača i voditelja, skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića čine i pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar. Meštrović & Expresto fantastičan je spoj ethna i klasike, a njegov nastupi osim virtuozne izvedbe, slušateljima nudi izvanredan doživljaj prštave energije koja osvaja.

PUSTI BATERIJE, NAPUNI PLUĆA!
Javno – zdravstvena akcija Udruge Inspiro i Zaklade Hrvatska kuća disanja

 

Aktivnosti predviđene za 12. listopada, subota:

Aktivnosti za subotu, 12. listopada, unutar izlagačkog prostora Udruge Inspiro prije svega su usmjerene na edukaciju djece i roditelja uz aktivnosti:

9:30 – 10:15 – Informativna radionica o plućima odraslih i djece

Radionica bi bila osmišljena kao informativna radionica za djecu koja bi sadržavala zanimljive informacije o plućima. Tako bi djeci pomoću modela bila objašnjena uloga i važnost pluća.
10:30 – 11:30 – Sada znam – kviz za djecu

Kviz za najmlađe u kojima bi se postavilo sedam pitanja koja su djeca mogla čuti i naučiti za vrijeme prethodnog predavanja.

11:00 – 12:00
 Izlaganje i informiranje kako fizička aktivnost pomaže plućima. Kako trčanje povećava pluća.

12:15 – 13:00 – Sada znam – kviz za djecu

Ponavljanje aktivnosti (informiranje i crtanje) te kviz.

13:00 – 14:00 

Ponavljanje kako fizička aktivnost pomaže plućima.

14:00 – 15:00 – završetak programa

Dodjela diploma i nagrada najboljim kvizašima.

Aktivnosti predviđene za 13. listopada, nedjelja

Tijekom dana bismo informirali građane i posjetitelje:

  • Informativna prezentacija komunicirana putem prezentacije na tv ekranu
  • Promo materijali, razgovor i druženje s posjetiteljima tijekom cijelog dana
  • Promo materijali – dijeljenje i informiranje građana putem neobvezne konverzacije prije, tijekom i nakon same utrke. 

Sve informacije: www.zagreb-marathon.com

 

Piše M.T Foto Luka Krešimir Stipić

 

About The Author

Related posts