Kolovoz 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Teška industrija singlom “Sve mogu lažima” najavljuje vruće ljeto

teska industrija

Nakon cjelogodišnje diskografske pauze, Teška industrija objavila je novi singl kojim se okreću novom, čvršćem zvuku, dajući smjernice novom albumu na kojem upravo rade. Teška industrija je ne samo jedan od najzaposlenijih bendova u Hrvatskoj, već i u regiji, te su u posljednjih deset godina neprestano svirali na koncertima diljem Europe, a nakon hitova “Šta ti je život”, “Majske kiše”, “Život je maskenbal”, “Sjenka” te iznimno uspješnog albuma obrada “Bili smo raja” kao i posljednjeg “Selfie”, okreću novu stranicu singlom “Sve mogu lažima”.

“Primirili smo se što se tiče singlova proteklih godinu dana, jer snimiti dobru pjesmu znači i uložiti puno truda i vremena. Svoje slobodno vrijeme nakon spota ‘Reklamacija’, posvetio sam lijepim, privatnim preokupacijama, vlastitom vjenčanju. Iako što se tiče koncertnih aktivnosti bili smo itekako angažirani po cijeloj regiji”, otkrio je Ivica Propadalo, basist benda, koji je, uz gitarista Vedada Hadžiavdića, član Teške industrije od osnutka.

Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić
image-130840

Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić

Osim nastupa na prestižnim festivalima, od kojih treba spomenuti jubilarnu 50. Zaječarsku gitarijadu, ŠpancirFest (Varaždin), CMC festival (Vodice i Slavonski Brod), RetrOpatijskifestival Večeri dalmatinske šansoneSplitski festival, Đakovački vezovi, Festival Bokeljske noći, LipaFest (Bileća), UšćeFest (Bijelo Polje) i pregršt samostalnih i klupskih koncerata, Teška industrija se izdvaja sposobnošću prilagodbe i promjene zvuka što je nedavno pokazala i suradnja na pjesmi “Nikola Tesla” na kojoj su ugostili Gorana Karana.

Teška industrija
image-130841

Za spot “Sve mogu lažima” zaslužan je Darko Drinovac s kojim je bend surađivao na već poznatim hitovima “Nas dvoje”, “Hej”, “U meni jesen je”, “I ti me iznevjeri”, “Žena za utjehu” i “Sjenka”, a zanimljivo je da su se odlučili snimiti spot na koncertu uživo, koji se održao u sklopu Moto susreta u Slavonskom Brodu.

“Htjeli smo se maknuti od tipičnih spotova i pokazati atmosferu live nastupa. Oni koji još nisu imali prilike da dođu na naš nastup, nakon što pogledaju ovaj spot, siguran sam da će osjetiti duboku emociju, koja se najbolje oslikava kroz našu vjernu publiku uživo”, otkrio je Ivica Propadalo.

Tekst, glazbu i aranžman pjesme potpisuje već dobro provjereni dvojac Teške industrije: Blagica Ivanović (tekst) i Vedad Hadžiavdić (glazba i aranžman) dok je producent i koaranžer pjesme Hrvoje Prskalo. Ovo ljeto će bend provesti radno, a na jesen kreće turneja po Kanadi i Americi.

Članovi benda su:
Vedad Hadžiavdić – gitara, kompozitor i aranžer
Ivica Propadalo – bass gitara
Matea Matković – vokal
Matej Petanjek – bubnjevi
Mislav Pavin – klavijature
Nikolina Fistrić – back vokal
Dragana Todorović Propadalo – izvršni producent

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts