Rujan 18, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Terry Fox Run najavljuje dvadeseto izdanje humanitarne trke

Terry Fox Run 2018 - Jarun SBP

Svijet bez raka! Bila je to vizija mladića iz Kanade koji je davne 1980. godine započeo svoju trku za život i za život svih onih koji se bore s ovom zloćudnom bolešću. Želio je probati nemoguće kako bi pokazao da se sve može učiniti ako se dovoljno želi. Da Terrance Stanley Fox nije bio sanjar već vizionar dokazuju milijuni ljudi koji već gotovo četrdeset godina nastavljaju njegovu trku, slaveći njegovu ideju, strast i želju da se zauvijek pobijedi rak. Njemu u čast svake se godine održava Terry Fox Run koja je danas prisutna u više od 60 zemalja svijeta, a prikupljanjem novca podržavaju se brojna znanstvena istraživanja raka. Hrvatska ove godine obilježava velikih 20 godina od prve organizirane trke Terry Fox Run, a datum novog okupljanja na jezeru Jarun najavljen je za 29. rujna.

 

 

 

Terry Fox Run   SBP
image-171122

 

 

Ovo tradicionalno humanitarno, zabavno i sportsko druženje organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO. Tijekom devetnaest godina održavanja, Terry Fox Run postao je najdugovječnijom humanitarnom akcijom u Hrvatskoj, a dao je značajan doprinos u dijagnostici i liječenju te u znanstvenom istraživanju raka u Hrvatskoj.

 

 

Terry Fox Run  majica SBP
image-171123

 

 

Maraton nade oduvijek je bio puno više od samo još jedne humanitarne trke. Riječ je o pravom obiteljskom događaju u kojem mogu sudjelovati svi građani bez obzira na godine ili atletsku spremnost. U ovoj se trci ne broji vrijeme niti se pišu rezultati – jedino je važno sudjelovati trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6.3 kilometara. Svake godine broj građana koji se pridruži Maratonu nade sve je veći, a svi zainteresirani mogu sudjelovati i uplatom donacije putem Keks Pay aplikacije ili uplatom na humanitarni račun: Hrvatska Liga protiv raka, posebne namjene donacija Terry Fox Run, Ilica 197, 10 000 Zagreb, IBAN: HR3324020061500071842. Također, donirati se može i kupnjom majice s vizualom akcije putem službene Facebook stranice TFR Croatia, u subotu 14. rujna u Bogovićevoj ulici od 10:00 do 14:00 sati ili na sam dan trke na Jarunu. Ovogodišnji program na Jarunu započinje u 14 sati i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts