Ožujak 19, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Tedi Spalato u Lisinskom! Gosti Gibonni i Zorica Kondža

Tedi Spalato 2

Koncert Tedija Spalata će se održati 4. veljače, s početkom u 20 sati. Legendarni će splitski glazbenik na pozornici Velike dvorane Lisinskog izvesti najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere među kojima su More snova, Lipote gladan, ljubavi žedan i Dalmatino, povišću pritrujena, Konobo moja, Moje izgubljeni blago i mnoge druge!

unnamed (5)
image-118755

– Kad sam imao 12 godina, moj talent prepoznao je Gibin otac Ljubo Stipišić Delmata kojem puno toga dugujem. Zahvaljujući njemu počeo sam raditi na mjuziklima, a s vremenom sam nastupio i u ‘Splitskom akvarelu’ te ‘Maloj Floramy’. Zatim se 1986. dogodila suradnja s Meri Cetinić na pjesmi ‘Konoba’ i tako je sve krenulo – objašnjava Tedi i dodaje: – Gibu sam gledao još u kolijevci kad sam imao 13 godina i dolazio kod njegova oca na probe. On je preuzeo sličan stil kao Ljubo, ali ga je učinio svojim. Kad čuješ njegovu ‘Temperu’, znaš odakle je i kome pripada!

Za svoj prvi solistički nastup u Lisinskom Tedi je osvojio  2001. i Porina za najbolji album zabavne glazbe, prvog od 4 Porina koliko ih je osvojio do sada.

 foto Dinko Bažulić
image-118756

foto Dinko Bažulić

NOVI ALBUM

Također, Tedi će prvi put predstaviti i novi album „Najlipša na svitu“ koji izlazi krajem siječnja tako da nas očekuje premijerna izvedba novih skladbi koje će sigurno oduševiti.

Na pozornici će mu se pridružiti glazbenik Zlatan Stipišić – Gibonni kojeg s Tedijem veže dugogodišnje prijateljstvo koji je za Tedija napisao  kultne pjesme koje su obilježile  njegovu karijeru „Sve ću preživit“ „More snova“, „Zauvik tvoj“. Legendarni maestro Ljubo Stipišić – Delmata  uzeo je pod svoje okrilje  12. godišnjeg Tedija i uveo u glazbeni svijet.

foto Igor CC Kelčec
image-118757

foto Igor CC Kelčec

Posebna gošća koncerta bit će glazbena diva Zorica Kondža s kojom Tedi često nastupa, a zajedni su snimili veliku uspješnicu „Zar je voljeti grijeh“.

Nezaboravnu noć dalmatinske pjesme upotpunit će Orkestar Gorana Rukavine pojačan s 10 vrhunskih gudača koji će donjeti novo  glazbeno ruho pjesmama. Vrhunski glazbenici ujedinjeni u zajedničkoj humanitarnoj borbi jamče da nas u Lisinskom očekuje emotivni glazbeni spektakl za pamćenje.

Koncert Sve ću preživit održava se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, povodom 51. obljetnice borbe Lige protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima. Prikupljena sredstva namijenjena su Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sveti Juraj. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Piše D.T.  Foto Dinko Bažulić, Igor CC Kelčec

 

About The Author

Related posts