Srpanj 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Taylor Swift proživljava najveću dramu u karijeri: Hoće li joj moćni producenti s kojima je na ratnoj nozi zaista zagorčati život?

Taylor Swift screenshot

Jedna od najplaćenijih glazbenica današnjice, Amerikanka Taylor Swift već nekoliko mjeseci proživljava pravu dramu po pitanju karijere. Naime, pop ikona u borbi je s izdavačkom kućom koja polaže prava na njezinu glazbu. Ona ih optužuje za prevaru i povredu prava dok se oni brane da je sve što rade bilo zakonski i u dogovoru s autoricom.

Riječ je o glazbenom producentu menadžeru i lovcu na talente Scottu Borchetti i glazbenom menadžeru Scooteru Braunu te spornoj kompaniji Big Machine Label Group koja i danas polaže prava na glazbu 29-godišnje pjevačice.

taylor swift ss
image-177747

Iako je napustila izdavačku kuću i angažirala novog menadžera, Swift je potpisanim ugovorima od prije desetak godina sav svoj trud i rad stavila u ruke spomenutih Borchette, te kasnije Brauna koji je naknadno kupio kompaniju. Do novog zapleta u odnosu došlo je nakon što su slavnoj glazbenici dvojica moćnika zabranili korištenje pjesama koje je snimila do izlaska iz Big Machine Label Group sve do kraja 2020 godine.

To bi značilo da Swift ne smije izvoditi svoju glazbu na narednim koncertima, kao ni na važnoj dodjeli nagrada AMA, iz koje su je već obavijestili da će biti proglašena glazbenicom desetljeća. Osim toga, uspješna pjevačica već dvije godine u tajnosti surađuje s Netflixom na snimanju dokumentarca o svom radu i životu. To znači da svoje snimke prošlih koncerata, nastupa i pjesama ne smije koristiti ni u filmu.

Taylor Swift screenshot
image-177748

O cijeloj problematici Taylor se oglasila putem društvenih mreža te naglasila kako su je ovim potezom Borchetti i Braun pokušali ušutkati i uplašiti.

‘Scott i Scooter onemogućili su mi izvođenje moje vlastite glazbe. Njihova poruka vrlo je jasna. U suštini željeli su mi poručiti da budem dobra i tiha djevojčica ili će me kazniti. To je krivo. Niti jedan od njih nije autor moje glazbe kao ni tekstova, također nisu izgradili moju vezu s obožavateljima. Zbog toga vas sve molim za pomoć. Sve što želim je mogućnost da izvodim svoju glazbu’, poručila je između ostalog u podužem Instagram postu Swift.

Taylor Swift screenshot
image-177749

U njezinu obranu stale su brojne zvijezde koje dvojicu producenata nazivaju pokvarenim poduzetnicima, prevarantima i zlobnim osobama.

Izvor tportal.hr  Foto screenshot, Instagram

About The Author

Related posts