Kolovoz 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Tajni kazališni projekt Davida Bowieja, ‘Lazarus’, sadržavat će nove pjesme

David Bowie Lazarus

Kako mu nije strano imati tajne, neproračunljivi David Bowie otkrio je da je godinama privatno radio na nastavku romana Waltera Tevisa iz 1963., The Man Who Fell to Earth, u obliku mjuzikla koji će bti izveden krajem godine. Pjevač – čiji je posljednji singl, “Sue (Or in a Season of Crime),” zvučao teatrično – produkciju Lazarusa napisao je sa dobitnicom Tonyja Endom Walsh (Once) i skladao nove pjesme.

Lazarus prati Thomasa Newtona iz romana, kojega je Bowie glumio u filmskoj adaptaciji knjige iz 1976. No The New York Times javlja da neće biti riječ o istoj priči koju Bowiejevi fanovi ponaju. Produkcija će koristiti tek neke iste likove. Osim novih Bowiejevih pjesama,Lazarus će sadžavati i neke starije pjesme u novim aranžmanima, no nije objašnjeno o kojim i čijim pjesmama je riječ. Soundtrack za The Man Who Fell to Earth sadržavao je glazbu koju nije napisala zvijezda filma, već John Phillips iz The Mama and the Papaste japanski skladatelj Stomu Yamashta, unatoč činjenici da je Bowie napisao glazbu za nj.(Suradnik Paul Buckmaster je rekao da doprinos Bijeloga vojvode nije korišten jer nije odgovarao redatelju Nicu Roegu, prema intervjuu za Mojo, prenosi BowieGoldenYears.com.)

Belgijski redatelj Ivo van Hove, poznat po avangardnim djelima, režirat će projekt, koji će premijeru imati na Off-Broadway sceni u New York Theatre Workshop. Redatelj je Bowiejevu glazbu prethodno koristio u svojoj produkciji Angels in America na nizozemskom, lani u Brooklyn Academy of Music.

Umjetnički direktor The New York Theatre Workshop, James C. Nicola, mučio se opisati djelo u razgovoru za The Times. “Bit će to predstava sa likovima i pjesmama – nazovimo to glazbenim kazalištem, no ne znam kako će ispasti, jednostavno imam nevjerojatno povjerenje u njihovu kreativnu viziju,” rekao je. “Uzbuđen sam. Tu se sudaraju vrlo različita senzibiliteta.”

Sam Bowie nije komentirao djelo, i neće se pojavljivati u Lazarusu. Pjevač je posljednji put na kazališnoj pozornici nastupio 1980. u brodvejskoj produkciji The Elephant Man, u kojoj je igrao Johna Merricka (kojeg je na Broadwayu nedavno glumio Bradley Cooper).

Lazarus će imati premijeru ove zime, točan datum još nije poznat.

 

Izvor rollingstone.hr Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts