Svibanj 29, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Svjetska premijera filma Bosonogi car na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu

Film Bosonogi car SBP

Film je nastao u belgijsko-hrvatsko-nizozemsko-bugarskoj koprodukciji i u cijelosti je snimljen u Hrvatskoj, na Brijunima kao glavnoj filmskoj lokaciji te u Puli. Prikazivanje na jednom od nautjecajnijih filmskih festivala u svijetu novi je uspjeh za autorski dvojac Brosens i Woodworthpoznat po filmovima Khadak, Altiplano i The Fifth Season. Bosonogi car svojevrsni je nastavak njihovog prethodnog filma Kralj Belgijanaca koji prati nove zgode naslovnog lika. Nakon što u nesretnom incidentu u Sarajevu zadobije prostrijelnu ranu uha, belgijski kralj budi se na Brijunima, nekadašnjoj znamenitoj Titovoj rezidenciji.

Bosonogi car je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra kao manjinska koprodukcija te kroz sustav poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela Filming in Croatia. Hrvatski koproducenti, ujedno i izvršni producenti filma, su Boris T. Matić i Lana Matić iz producentske kuće Propeler film.

Glavne uloge tumače Peter Van Den Begin, Titus De Voogdt, Bruno Georis, Lucie Debay te Geraldine Chaplin i Udo Kier. Glumačku postavu iz Hrvatske čine Siniša Labrović, Darko Stazić, Alen Sinkauz te Hassan Abdelghani. Morana Starčević je kostimografkinja filma, a Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz kompozitori. Uz navedene autore, u produkciji filma sudjelovao je veliki broj filmskih djelatnika iz Hrvatske te preko 380 statista.

Producent filma je Bo Films (Belgija), a koproducenti su Topkapi Films (Nizozemska), Propeler Film (Hrvatska), Wajnbrosse Production (Belgija) i Art Fest (Bugarska).

Piše M.T Naslovne fotografije: scene iz filma Bosonogi car

About The Author

Related posts