Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Svi poludjeli za japanskom dijetom

FotoFlexer_Photo

Jedite banane, ekspresno skidajte kilograme

Banane, to fantastično supervoće, sadrže tri vrste šećera: fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo ova kombinacija čini da osjećaj sitosti dugo traje.
Istraživanja su pokazala da su samo dvije banane dnevno dovoljne za 90-minutni trening. Ukoliko ste i vi ljubitelj banana, ova dijeta će vam vjerovatno prijati, a najbolje od svega je što zaista nećete osjećati glad.
Za tjedan dana možete skinuti i do pet kilograma, ali prije nego što počnete s primjenom obvezno se konzultirajte sa svojim liječnikom i nutricionistom.

DORUČAK
Pojedite samo bananu. Ukoliko budete gladni i nakon 15 minuta, slobodno pojedite još jednu. Ne bi trebalo jesti drugo voće za doručak, ali ako mislite da vam banana neće biti dovoljna, možete pojesti i dve-tri žlice kuhane riže.
Jedite samo zrele banane.

RUČAK I VEČERA
Večerajte najkasnije do osam sati navečer, mada bi bilo idealno da jedete do 18 sati. Što se tiče namirnica za ručak i večeru, niste ograničeni izborom i možete jesti ono što bi i inače jeli. Međutim, trudite se da porcije budu manje i da izbjegavate deserte.
Japanke su poznate po vitkoj liniji, ali one se trude da nakon ručak nikada ne budu sasvim site. Takođe ne bi bilo loše da izbjegavate ugljikohidrate, bijeli kruh, bijelu rižu, šećer i bijelo brašno.

SAMO VODA
Tijekom dijete jedina tekućina koja vam je dopuštena je isključivo voda, mineralna ili obična. Trudite se da voda koju konzumirate bude sobne temperature.
Kad je pijete, pijte je u malim gutljajima. Tijekom dana možete popiti jednu kavu, čaj ili svježe iscjeđeni sok.
U posebnim prilikama dopuštena vam je i čaša pive ili vina.

UŽINA
Oko tri sata poslije podne možete pojesti dvije kockice crne čokolade ili niskokalorični kolačić. Krafne, sladoled, čips i slične grickalice nisu dopuštene.
Naravno, bilo bi bolje da za užinu pojedete jednu voćku, ali ukoliko žudite za slatkišima, nemojte se ustručavati.

RANO U KREVET
Trudite se da odete na spavanje najkasnije do ponoći.

VJEŽBAJTE AKO ŽELITE
Tijekom ove dijete nije neophodno vježbati, ali ukoliko želite, samo naprijed. Ipak, trudite se da što više pješačite.

VODITE DNEVNIK
Vodite dnevnik kako se osjećate i što ste jeli tijekom dana. Također, na internetu možete naći dosta foruma i razmjeniti iskustva s drugima koji su na ovom režimu ishrane, piše Blic.

Piše D.T.

About The Author

Related posts