Prosinac 11, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Svečano otvoren 66. Pulski filmski festival

Vrdoljak, Grabar Kitarović , Višnjić   Pula film festival SBP

Pred prepunim gledalištem Arene predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je 66. Pulski filmski festival te tom prigodom izrazila zadovoljstvo što je, kao nacionalni festival, Pulski filmski festival u dugom vijeku svoga trajanja bio i ostao hrvatski brend međunarodne filmske svečanosti. Ono što ostaje trajna vrijednost Pulskog filmskog festivala jest predstavljanje suvremene hrvatske filmske produkcije, njezine raznolikosti i svestranosti, zbog čega sam s posebnim zadovoljstvom u prigodi ovogodišnjeg Dana državnosti festivalu dodijelila Povelju Republike Hrvatske za dosadašnji rad i kao poticaj za ustrajnost u budućnosti, kazala je Grabar-Kitarović.

 

Pula film festival SBP
image-167761

 

 

Pula film festival SBP
image-167762

 

Ovogodišnji Festival obilježit će osam filmova nacionalne produkcije i šest naslova iz manjinskih koprodukcija te povratak Popularnog programa u Areni s atraktivnim europskim naslovima. Ravnateljica Gordana Restović zahvalila je svima koji podupiru Festival, naglasila da se upravo zbog Festivala ciljani posjeti u Puli uvrštavaju u relevantne svjetske kulturne događaje koji se ne propuštaju, a posebice publici čiji sve brojniji posjeti potvrđuju da Festival putuje u dobrom smjeru.

 

Pula film festival SBP
image-167763

 

Pula film festival SBP
image-167764

Tijekom otvorenja uručena je važna festivalska nagrada, koja nosi ime po svom osnivaču, Marijan Rotar a ove je godine dodijeljena Povijesnom i pomorskom muzeju Istre.

Nakon svečanosti otvorenja slijedio je spektakularni vatromet te dugo iščekivani film General Antuna Vrdoljaka.

 

Vrdoljak Pula film festival SBP
image-167765

 

 

General Goran Višnjić SBP
image-167766

 

 

Pula film festival SBP
image-167767

 

Uz predsjednicu, na otvorenju 66. Pulskog filmskog festivala bila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te mnogobrojni saborski zastupnici, uvaženi gosti i filmski umjetnici.

 

Pula film festival SBP
image-167768

 

Pula film festival SBP
image-167769

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts