Travanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Sutra koncert ”Najbolje hrvatske klape na Stradunu”

unnamed (1)

Najbolje hrvatske klape Cambi (K. Kambelovac), Šufit, Iskon i Rišpet u ponedjeljak 27. srpnja u srce Dubrovnika donijet će čarobnu atmosferu koju svatko zaslužuje doživjeti barem jednom.

Stoga ne propustite koncert pod zvijezdama koji se već četvrtu godinu održava na Stradunu i omiljeni je ljetni događaj Dubrovčanima i njihovim gostima.

Klapa Cambi uživa nastupati na jedinstvenoj stradunskoj pozornici te se svake godine rado iznova vraća u Dubrovnik.

– ‘Klape na Stradunu’ već su postale zaštitni znak ljeta, pa stoga hvala organizatorima i Gradu Dubrovniku na uživanju u prekrasnom ambijentu i prirodnoj pozornici. Dosada nismo radili reprize nastupa, pa ćemo se na ovogodišnjem nastupu predstaviti s novim pjesmama i pjesmama koje u ovakvim prilikama nismo izvodili na Stradunu, ali ćemo predstaviti i mladu gardu klape Cambi, najavio je Hrvoje Lozančić.

 

Stradun klape
image-28543

 

Na Stradunu će zapjevati i klapa Šufit koja je prošlog vikenda pobijedila na klapskim festivalima u Omišu i Kaštel Kambelovcu sa pjesmama ‘Barato bi sva godišća’ i ‘Proplakat će srce’.

– S obzirom da svake godine na festivale dolaze mladi ‘lavovi’ i ‘lavice’ željni dokazivanja, pokazali smo da mi ipak nismo još za baciti, smije se Zdeslav Mišurac iz klape Šufit koja na Stradun dolazi već treću godinu.

– Veseli me nastup na Stradunu, ipak je to jedinstvena scenografija, a na prijašnjim koncertima doživjeli smo izvrsnu reakciju publike. Ništa se ne može mjeriti s osjećajem kad cijeli Stradun pjeva s tobom. Ne sumnjam da će tako biti i ove godine, dodao je Mišurac.

Ne propustite romantičnu večer pod zvijezdama uz najljepše klapske pjesme poput‘Od zipke do križa’, ‘Ne diraj moju ljubav’, ‘Kad je pošla ća’, ‘Još ne mogu pristat volit’ i novih pjesama poput Iskonove ‘Maštil suza’ koja je na Večerima dalmatinske pisme nagrađena za najbolje stihove i aranžman te ‘Kad se svome domu vratin’ klape Rišpet kojom je na Splitskom festivalu osvojila treću nagradu publike i prvu nagradu slušatelja Radio Splita.

Dubrovnik je sam po sebi inspiracija, pozornica kakvu umjetnici priželjkuju, a publici priušti nezaboravnu atmosferu. Klape na Stradunu će zasigurno zadovoljiti, ako ne i premašiti visoke kriterije koje Grad automatski zadaje. Iskonu će biti čast i zadovoljstvo predstaviti se svojim pjesmama, ali i nekim zanimljivim obradama, kazao je Toni Kesić iz klape Iskon.

Osim što koncert željno iščekuju ljubitelji klapske pjesme, ‘Najbolje hrvatske klape na Stradunu’ svojim specifilnim izričajem i zvukom uvijek privuku i mnogobrojne turiste. Klape su postale prepoznatljivo bogastvo Hrvatske, a vrijednost klapskog a capella pjevanja prepoznao je i UNESCO koji ga je uvrstio na popis nematerijalne svjetske baštine.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts