Veljača 26, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

ŠtrudlaFest zasigurno je jedno od najslađih mjesta koje možete posjetiti ovoga tjedna u Hrvatskoj

ŠtrudlaFest   SBP

ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima.

 

Radionica tete Marice  ŠtrudlaFest   SBP
image-170949

 

 

Ipak, ovaj gastro festival je drugačiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

 

 

ŠtrudlaFest   SBP
image-170950

 

 

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna, a okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Zadovoljit će se tu svako nepce, ali i sva druga osjetila jer ovaj je gastro događaj dobre atmosfere i slasnih okusa ujedno i pravi vizualni spektakl budući da se ovako nešto događa izvan gradskog asfalta, usred polja kukuruza i pokraj izvora pitke vode.

 

 

ŠtrudlaFest   SBP
image-170951

 

 

Ovaj jedinstveni događaj započinje već u 10 sati, a traje sve do 19. U tih devet slasnih sati, osim isprobavanja raznih štrudli, moći ćete se zabaviti raznim sadržajima za velike i male tako da će dolazak u Jaškovo, selo štrudle, biti prava nedjeljna poslastica za cijelu obitelj.

 

ŠtrudlaFest   SBP
image-170952

 

 

 

Bit će tu vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara.

 

ŠtrudlaFest   SBP
image-170953

 

 

Mnogobrojna TV lica doći će podržati ovaj hvalevrijedan projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam. Tako cijeli program vodi poznati glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu ”Moja najdraža štrudla”, a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske.

 

ŠtrudlaFest   SBP
image-170954

 

 

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici će vam otkriti teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje će u ovom živopisnom selu dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati vivodinsku poviticu. Gosti iz Slovenije otkrit će kako oni pripremaju štrudlu, a od gostiju s Rimskih dana iz Vinkovaca doznat ćemo jesu li i stari Rimljani pripremali ovu slasticu.

 

 

ŠtrudlaFest   SBP
image-170955

 

 

Osim na glavnoj pozornici, program će se odvijati i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts