Lipanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Srpska požuda u Panami i kostimirana Nicole Kidman sinoć u Vukovaru

Nicole Kidman Kraljica pustinje

Hitovi sinoćnje večeri u Vukovaru bili su srpski film prikazan na prošlem Berlinaleu Panama i kostimirana drama Wernera Herzoga Kraljica pustinje.

Do dugo u noć plesalo se na taktove kraljeva sevdaha Mostar sevdah reuniona na terasi Golubica malla.

Danas je u 11h na novoj lokaciji Muzeja vučedolske kulture na programu francuski film Razotkrivanje tajne piramida s predavanjem povjesničara filma Danijela Rafaelića na temu egiptologije.Vlak koji vozi za Vučedol kreće ispred hotela Dunav u 10h.

Danas je na programu dokumentarne sekcije u Cinestaru na redu hrvatski doku Izgubljeno dugme koje rasvjetljava tajnu oko misteriozne smrti bubnjara Bijelog dugmeta Ipeta Ivandića.

ipe ivandič
image-31267

Nakon toga slijedi kratki mađarski doku Lijes od pruća o starcu koji izrađuje vlastiti lijes.

Večer je na Terasi agencije za vodne putove rezervirana za pulskog laureata Imena višnje, film Branka Schmidta s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi. Schmidt i Gregurević će pozdraviti gledatelje u Vukovaru. Zadnji film dana je laureat sa Sundancea film Zemlja bez zakona, vestern sa Michaelom Fasbenderom u glavnoj ulozi.

Dok se rolaju filmovi u ovogodišnjem Vukovaru traju i filmske radionice. Na Dunavskoj scenarističkoj radionici razrađuju se sinopsisi potencijalnih filmova, na radionici Stop animacije izrađuje se animirani film a Festivalska radionica polazi cijeli raspon od praznog papira do gotovog filma.

Projekcije traju i na egzotičnoj lokaciji vukovarske ade gdje se mogu gledati filmovi iz sekcija Europskih velikih pet, Viking invazije i Europo otvori se.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts