Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Spot grupe Atlantida „Samo tren” zamrznuo vrijeme

atlantida

Može li dubrovačko zvono teško dvije tone zamrznuti i sačuvati tren?? Kako živjeti ljepotu jednog davnog trenutka u vremenu koje neminovno prolazi i ne vraća taj jedan, najdraži tren? Odgovore na ova pitanja naći ćete u baladi dubrovačkog rock banda Atlantida, u kojoj se isprepliće staro i novo vrijeme s istim nastojanjem, sačuvati emociju. Video spot „Samo tren“, redateljice Marije Laptalo, prikazuje čovjeka koji ne pripada vremenu, nego osjećaju. Isprepliću se stare ure i novo digitalno vrijeme, jednako kao što Atlantida svojom glazbom nastoji prenijeti dio dubrovačke baštine u neka nova, moderna vremena. Dubrovački zvonik, Zelenci Maro i Baro, zamoljeni su sačuvati ono najosnovnije a to je ljubav! Pa iako ih nekad remeti zvuk nekih novih digitalnih satova i ura, zvono teško dvije tone štit je upravo tom, najdražem trenu. Spomenik je jednoj emociji, doživljenoj ljubavi i sreći. Kameru, montažu i efekte ovog Trena potpisuje Dominik Miljak. U spotu uz Atlantidu sudjeluju i članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kako su klasične orkestralne dionice prenesene u rock izričaj pogledajte u spotu koji će vas „na tren“ izvući iz sadašnjeg vremena i zamrznuti u ljepoti emocije izraženu kroz odličan vokal Davora Ercega i energičnu svirku Atlantide.
Nakon vrlo hvaljenog albuma „Premalo za san“ (2012), s kojeg su plasirana čak četiri singla: „Lutam pod oblacima“, „Dodir u bojama“, „Lađe“ i naslovna „Premalo za san“, dubrovački rockeri vraćaju se u studio i pod producentskom palicom Miroslava Lesića stvaraju novu glazbenu priču.

Uz prepoznatljiv autorski i zvučni pečat Atlantide ( gosparske melodijske linije u progresivnom simfo-rock izričaju), novi album donosi i promjenu u postavi Atlantide. Uz Davora Ercega (vokal), Nika Novakovića (gitara), Alana Lasića (bas) i Aljošu Lečića (klavijature), Marija Tomašića na bubnjevima zamijenio je mladi dubrovački glazbenik Maro Zajec.
Atlantida u svibnju kreće i sa live svirkama pa se 8.5. 2015 mogu vidjeti u Gospiću u Highlander’s pubu i 9.5.2015 u Slavonskom Brodu na Mega Bikers susretu.
Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts