Travanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Spektakl Kravat pukovnije na Dolcu!

???????????

Kravat pukovnija proslavila svoj dan! Brojni građani i turisti sudjelovali u natjecanjima iz streličarstva, borbama za buzdovan, natjecanjima sabljom i drugim izazovima

Počasna satnija Kravat pukovnije, u petak, 10. srpnja proslavila je Dan Kravat pukovnije, u sklopu kojeg su za građane i sve znatiželjnike priredili bogat program, s doista spektakularnim vojno-konjičkim natjecanjima koja su se održala na platou zagrebačkog Dolca.


Konjanici Počasne satnije Kravat pukovnije, ovoga su puta, nakon svečanog postrojavanja, u tajne ove jedinstvene povijesne postrojbe uveli mnoge znatiželjike, koji su se okupili na Dolcu kako bi se natjecali u zanimljivim disciplinama – u straličarstvu su se natjecali svi, žene, muškarci a i djeca, dok su u borbama za buzdovan prednjačili muškarci. Mnogi su se usudili uzeti sablje u ruke pa su se tako žene natjecale u disciplini Sabljom na tikvu, dok su muškarci dobili nešto teži zadatak u sklopu natjecanja Sabljom na bocu. Streličarstvo s konja ostalo je ipak rezervirano samo za vojnike Počasne satnije Kravat pukovnije, ali zato mnogi nisu propustili zajahati konje Počasne satnije Kravat pukovnije i projahati, uz pomoć vojnika, Dolcem. U natjecanja su se uključili i brojni turisti koji nisu odolijeli druženju s impozantnim vojnicima Počasne satnije Kravat pukovnije, na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem Matom, koji je prethodno svakom natjecanju demonstrirao kako savladati sve discipline.


Zbog velikog znaimanja građana, natjecanja su potrajala do večernjih sati, a proslava Dana Kravata Pukovnije koja je ovom proslavom obilježila šestu godinu djelovanja, završila je uz pjesmu i dizanje zastava Počasne satnije Kravat pukovnije na platou Dolca.


Piše D.T. Foto Kristijan Tabet i PR služba Kravat pukovnije

About The Author

Related posts