Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Specijalni gost odlične panel diskusije na temu „Ulazak u eurozonu“ bio je Tomislav Globan

Branka Capan Vučić Tomislav Globan Business Insider Networking Association BINA SBP

U utorak 9. srpnja 2019. održan je treći po redu „Business talk show & networking“ u organizaciji Business Insider Networking Association – BINA u zagrebačkom restoranu “Balon”.

 

Anita Lukenda Mlinac Tomislav Globan Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167583

Tomislav Globan i Anita Lukenda Mlinac

Specijalni gost odlične panel diskusije na temu „Ulazak u eurozonu“ bio je doc. dr. sc. Tomislav Globan koji je vrlo opsežno odgovarao na pitanja Brankice Capan Vučić – predsjednice BINA te Anite Lukende Mlinac – konzultantice BINA-e  za organizacijski razvoj, financijsko upravljanje i kontroling.  Zahvaljujući Globanu mogao se dobiti uvid u aktualna i buduća kretanja na području makroekonomije financijskih tržišta te gospodarskog razvoja. Budući da se doc. dr. sc. Globan bavi ekonomikom sporta na drugom djelu panela bila je izuzetno zanimljiva diskusija na temu „Evolucija businessa u nogometu“ gdje je očekivano najviše uživao muški dio publike.

 

Branka Capan Vučić Tomislav Globan Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167584

Anita Lukenda Mlinac, Brankica Capan Vučić i Tomislav Globan

 

Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167585

 

 

Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167586

 

 

Naime,  dr. sc. Tomislav Globan je docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kojem je 2013. stekao doktorat znanosti u području makroekonomije financijskih tržišta i europskih ekonomskih integracija. Dobitnik je Državne nagrade za znanost koju dodjeljuje Hrvatski sabor te nagrade Austrijske središnje banke za najbolji znanstveni rad mladih ekonomista. Kao suradnik na projektu Europskog socijalnog fonda svoje postdoktorsko usavršavanje proveo je na WIIW institutu u Beču, a dobitnik je i potpore Sveučilišta u Zagrebu za istraživački boravak u Sjedinjenim Američkim Državama na University of North Carolina u Charlotteu. U inozemstvu se usavršavao i kroz pohađanje više radionica i ljetnih škola u području metodologije istraživačkog rada.

Nakon doktorata objavio je sedam znanstvenih radova u časopisima indeksiranima u najprestižnijoj bazi Current Contents (CC) te 12 radova u bazi Web of Science. Voditelj je uspostavnog istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost, a od 2018. voditelj je MacroHuba, istraživačkog Centra za makroekonomsko modeliranje pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Osim makroekonomije, područja od istraživačkog interesa su mu ekonomika Europske unije te ekonomika sporta. Krajem 2018. dobio je priznanje Dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za najbolje ocijenjenog nastavnika na programu Bachelor Degree in Business na engleskom jeziku u posljednjih pet godina. Redovito objavljuje analize i tekstove namijenjene široj publici na popularnom portalu “Ekonomski lab” – Lider.

 

 

 

 

 

Poslije ozbiljnih tema uslijedilo je ugodno druženje i umrežavanje te bogata tombola na kojoj su svi sudionici bili dobitnici.

 

 

Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167587

 

 

Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167588

 

 

Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167589

 

 

Business Insider Networking Association BINA SBP
image-167590

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts