Veljača 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Slavodobitnik Trke na prstenac je Petar Benčić čime je završena 44. Trka na prstenac u Barbanu

18082019_Trka na prstenac barban_Urucivanje zastave Milio Grabrovic Danijelu Uckaru

Prije samog vrhunca nedjeljnog programa na trkalištu Gradišće, uzvanici su razgledali novi Centar za posjetitelje – MMC Barban u kojem je ujedno održano uručivanje Odluke o darovanju zemljišta na kojem se nalazi trkalište Trke na prstenac i streljana. Barbancima poznata lokacija Gradišća ima ukupnu površinu zemljišta od 17.039 m². Tim činom je zemljište trkališta i streljane postalo vlasništvo Općine Barban. Odluku je gospodin Mario Banožić, Ministar državne imovine, u prisutnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, i ostalih uzvanika, uručio načelniku Općine Barban Daliboru Pausu. 

 

18082019_Trka na prstenac barban_Petar Bencic_pogodak u sridu
image-170079

 

 

 

 

Nakon svečanog uručivanja u MMC Prstenac, povorka je krenula prema trkalištu. Početak programa 44. Trke za prstenac uveličali su s nekoliko riječi predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus, zatim Fabrizio Radin zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Zatim je uz prigodan govor i pozdrav svim nazočnima predsjednica Grabar Kitarović otvorila 44. Trku na prstenac. Zanimljivost natjecanja koje čini spoj konjičkih vještina i snage prekrasnih životinja, vrlo brzo dovede do kraja te neizvjesnost pretvori u konačan rezultat i otkrije nam najuspješnijeg konjanika.

 

18082019_Trka na prstenac barban_Razgledavanje novog MMC_a Prstenac
image-170080

 

18082019_Trka na prstenac barban_Urucivanje
image-170081

 

 

18082019_Trka na prstenac barban_Predsjednica KGrabarKitarovic i konjanici kopljonose i ostali clanovi DTnP
image-170082

 

Tako je danas puno Gradišće pljeskalo i slavilo ovogodišnjeg barbanskog slavodobitnika Trke na prstenac. Najuspješniji s rezultatom tri puta u sridu bio je Petar Benčić uz asistenciju kopljonoše Ranka Legovića te jašući na konju imena Zen.

Uvaženi gosti, uzvanici te brojni ljubitelji Prstenca pozdravili su pljeskanjem i ovacijama ovogodišnjeg pobjednika. 

Benčić je do sada sudjelovao na 14 trka i ovo je njegova prva pobjeda. Definitivno se odvojio od ostalih barbanskih vitezova pogodivši tri puta u sridu te je tako osvojio maksimalan broj punti (bodova), ukupno 9 bodova.

Nakon završetka trke, zajedno s vođom konjanika Miliom Grabrovićem, pristupio je proglašenju i uručivanju nagrada. Predstavnik trvtke Rudan d.o.o. uručio je Petru Benčiću nagradu u visini od 30.000 kuna. Prijelaznu nagradu Ptica prstenac uručio mu je Fabrizio Radin, zamjenik župana Istarske županije, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je prijenosni štit i prigodan dar. 

Današnji program u uljepšali su svojim sudjelovanjem i nastupima Pulske mažoretkinje, limena glazba, folklorna društva KUD Barbani i KUD Paurija.  

Za glazenu najavu na Trkalištu zaslužni su bili Tedi Trošt i Mihal Glavaš na roženicama. Podizači prstenca su bili Darko Kolić i Aldo Kožljan, a vozač karete Milan Jurković. Časni sud je i danas bio u sastavu: Danijel Učkar, Marino Broskvar i Marijo Kožljan.

Dugačka kolona uzvanika, posjetitelja i sudionika trke, krenula je s trkališta prema centru Barbana gdje se nastavilo sa slavljem dugo u noć. 

Za zabavu do ranijh jutarnjih sati pobrinuli su se Alen Vitaosvić i bend, a zatim grupa Crvena jabuka.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts