Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Skaville Festival ulazi u novo desetljeće

THE INVISIBLES

Skaville Festival je izdržao dugih 10 godina. Jedini ska festival u regij živi i dalje. Crno bijele kockice, fina oblekica, prepoznatljiv ritam, prekrasne brass linije puhača i ples do jutra. Prelijepe uspomene su stvorene u deset godina, ali hrabrog srca i vođeni ljubavlju prema ska kulturi,  Skaville grabi dalje u novo desetljeće.

Jednodnevno 11. izdanje festivala održat će se na otvorenom, u dvorištu Galerije K2, novom prostoru u Križevcima koji djeluje u sklopu projekta Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade.

Predstavljamo vam tri izvrsna benda koji će zapaliti atmosferu:

THE INVISIBLES (Nizozemska) Original Jamaican Ska, Rocksteady and Early Reggae

The Invisibles su rođeni u Nizozemskoj 2013. godine, a bend je osnovao pjevač Enrico Cioccolni Gotink spojivši čak 14 muzičara u sastav. Ubrzo su izdali svoj prvi EP pod nazivom First Act! Prvi nastup imali su nekoliko mjeseci kasnije u Studio K u Amsterdamu i otada su rado viđeni gosti na mnogim pozornicama diljem Nizozemske i Belgije. Na kraju 2014. Invisibles su izdali božićni singl Fairytale of Kingson, offbeat obradu kultnog hita Pougesa Fairytale of New York, a za pjesmu su snimili i video spot. Inspirirani počenim uspjehom, na početku 2015. odlučili su pokrenuti Youtube kanal koji su u potpunosti posvetili modernim i klasik pop hitovima koje su pretvorili u retro jamajkanski offbeat ritam. Obrade pop hitova u jamajkanskom ruhu oduvijek su intrigirale osnivača benda Enrica koji je želio nastaviti tradiciju ska muzike. The Invisibles imaju fleksibilnu strukturu benda koja se često mijenja, nekoliko je stalnih članova postave, a ostali muzičari variraju ovisno o svirkama, puhačka sekcija ima svoju malu, srednju i veliku verziju, a tu je dvoje do troje dodatnih vokala. Njihov repertoar uključuje više od 70 hitova iz pop kulture u jamajkanskoj Ska-Rocksteady-Early Reggae verziji. Na Skaville Festivalu nastupit će u punoj verziji s velikom brass sekcijom, a premijerno će odsvirati i nekoliko singlova s albuma kojeg pripremaju već duže vrijeme.

DESKARATS (Katalonija, Španjolska) Rudeboy Ska

Deskarats
image-102735

Deskarats su trenutno najdugovječniji katalonski, pa i španjolski, ska bend što već dvije decenije u kontinuitetu živi i dijeli svoju filozofiju širom svijeta. Beskompromisnost u proizvodnji ska glazbe i neodstupanje od ideala vezanih uz istu odveli su ih na putešestvije diljem Amerika i Kine, te ih postavili za jedan od glavnih pirinejskih stupova što drže krov glazbenog žanra. Deskarats su lani izdali EP sa pet fantastičnih naslova, što i dalje u stilu i ritmu toplih a oštrih harmonija žare i bude vedrinu i energiju u razdraganim grudima. Iako bismo ih laički mogli podvesti pod latino školu ska-punka, Deskarats su puno više od toga. Njihova katalonska inačica je više posvećena festivskim izičajima gdje puhači nisu samo podrška, već mahom i redom nositelji zvuka i melodije. Dakako i da i “boja” i izražajnost katalonskog jezika, u svojim okvirima i u ovakvoj mješavini, daju dodatnu dimenziju i prodornost, posebno potrebnu za upečatljiv prijenos poruke. Grupa je posebno uvjerljiva u live nastupima, zahvaljujući dugogodišnjem međusobnom prijateljstvu i uigranosti, a čega se ne bi posramili ni znatno brojniji i poznatiji sastavi sa ortodoksnim profesionalnim statusom. Deskarats trenutrno rade na šestom studijskom albumu te su nas u najavi odlučili počastiti sa odabranim pjesmama sa istog, a što nas posebno veseli s obzirom da nam se vraćaju u Hrvatsku poslije punih 8 godina.

EMPATEE DU WEISS (Italija) Ska Jazz

Empatee du Weiss
image-102736

Empatee du Weiss dolaze iz Italije, osnovani su 2010. godine kao originalni instrumentalni bend. Svoje mjesto na muzičkoj sceni pronalaze u reggae i ska ritmovima kao i među jazz zaljubljenicima. Prvi album The Scomposer izdali su 2013. i promovirali ga na pozornici s imenima poput The Skatalites i Alpha Blondy, a odsvirali su i neke velike festivale poput JazzIT kojeg organizira najveći jazz magazin u Italiji, a svirali su i na jednom od najvećih talijanskih reggae festivala Positive River. U 2016. izdali su novi album Old Tricks for Young Dogs koji ih je odveo i do Španjolske (Iboga Summer Festival) kao i do Velike Britanije gdje su zasvirali u Londonu (Hootananny Brixton). Na albumu su predstavili zreliji zvuk benda, a imali su i nekoliko bitnih gostovanja poput Mr. T-Bonea.

unnamed (1)
image-102737

Ulaznice možete kupiti putem sustava Entrio.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts