Travanj 01, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Širom Hrvatske, ali i dijaspore proslavit će se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće!

Aleksandar Kovacevic

U utorak, 16. srpnja širom Hrvatske, ali i dijaspore proslavit će se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće!

Prisjetimo se, 16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih i najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstven, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Incijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se  i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima.

„Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove  i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakluarni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama – od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca“, ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica, a posebno naglašava poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kockice!

Od Silvija Šimca doznajemo i da svakim danom raste broj gradova i mjesta koji  će u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama  pripremiti prigodne programe za ove jedinstvene proslave, a također i broj medija koji žele podržati događaje.

 

Aleksandar Kovacevic na najavnoj pressici u Vukovaru
image-167502

Aleksandar Kovačević

 

„S nama su već HTV,  Sportske novosti, uz Media Servis, Večernji list  i Poslovni FM, a pozivamo sve hrvatske medije i medije naše dijaspore da nas podrže u javnom pozivu da naše ljude potaknu da se uključe u proslavu! Uz to, kako je naša  Hrvatska već sada puna turista,  ovo je ujedno i odlična prigoda  da i turiste posjetimo na uspjeh naše reprezentacije koja je pokazala da su naši nogometaši , kao i ostali uspješni sportaši, najbolji ambasadori i promotori Hrvatske“, zaključuje Šimac.

„Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti. prvenstvo i priuštila nam stotine tisuća članaka, TV reportaža, milijarde tweetova i pretraga o Hrvatskoj. Svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama. HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili – krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video ‘Croatia Full of Life’ s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini“, podsjeća nas Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Inače, na sam Dan zajedništva, ponosa i sreće od 21 sat, Hrvatska radiotelevizija  priprema i posebnu emisiju „Kako smo dočekali Vatrene“  u kojoj će gost biti i izbornik Zlatko Dalić, uz live uključenja iz pojedinih gradova koji će glasno i ponosno obilježavati  Dan zajedništva, ponosa i sreće.

 

Dan zajedništva, ponosa i sreće
image-167503

 

 

KAKO ĆE POJEDINI GRADOVI OBILJEŽITI DAN ZAJEDNIŠTVA, PONOSA I SREĆE

ILOK

U Gradu Iloku, održat će se malonogometna dječja utakmica s početkom oko 20,00 sati. Nakon utakmice,  predviđeno  je natjecanje za mame u pucanju penala  i natjecanje za tate u pucanju u prečku gola, natjecanje u žongliranju za male nogometaše,   a sve završava  kolonom  automobila ukrašena navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21,00 sat.

Sve je  popraćeno prigodnoim  gastro ponudom.

 

BJELOVAR:

 

U Bjelovaru građane očekuje prigodni program s DJ-evima i prigodnim navijačkim pjesmama, zabavne nogometne igre, nogometni kviz uz gledanje specijalne emisije  na HTV 1, uz prigodnu gastro ponudu.

 

SINJ:

 

Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremaju prigodan program s lokalnim izvođačima i udrugama. Zabavni program  Dana zajedništva, ponosa i sreće, u Sinju  će se održati na glavnom trgu, Trgu kralja Tomislava, uz nastupe lokalnih pop i rock sastava, uz prezentacijom lokalne gatsro ponude, te sudjelovanjem udruge PKD Gaj Laberije  s ciljem promocije Grada Sinja i Cetinske krajine kao koljevke nogometa

Ovo je tek dio proslava  koje pripremaju gradovi u suradnji s turističkim zajednicama širom Hrvatske.  

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts