Rujan 21, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Siniša Popović dobio status nacionalnoga prvaka

SINISA POPOVIC1

Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 22. siječnja 2019. Siniša Popović dobio je status nacionalnoga prvaka Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Siniša Popović rođen je u Splitu 21. veljače 1958. godine. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1985. u klasi profesora Božidara Violića. Od 1989. stalni je član drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu gdje u statusu dramskog prvaka kontinuirano tumači uloge koje su ga obilježile poput Richarda u Đavolovom učeniku G. B. Shawa, Urbana u Ledi M. Krleže, Lovborga u Heddi Gabler H. Ibsena, Marinka u Što je muškarac bez brkova A. Tomića, Ferdinanda u Trilogiji o ljetovanju C. Goldonija, Shurtzingera u Kazimiru i Karolini O von Horvatha, Jourdaina u Građaninu plemiću Molierea, Nikole u Ljudima od voska M. Matišića.

Surađivao je u većini kazališnih kuća u Hrvatskoj te  s mnogim kazališnim družinama – Lift, Histrion, Akademsko kazalište, Kiklop, Grdelin, Grabancijaš, a nekima je bio i jedan od suosnivača.

Također je ostvario niz zapaženih uloga u filmovima i TV serijama.

Dobitnik je brojnih strukovnih nagrada i priznanja.

SINISA POPOVIC1
image-154412

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts