Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

SineLinea 2017, novi glazbeni izričaj

unnamed

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi zagrebačke autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xenakis, Radigue, Parmegiani, Malec, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu, dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

U ovogodišnjem izdanju predstavlja se devet autorica s različitim pristupima u promišljanju i stvaranju zvuka Mirela Ivičević, Ksenija Ladić, Luana Lojić, Barbara Miše, Alma Čakić, Sara Glojnarić, Deborah Hustić, Vanda Kreutz i Dorotea Cerin.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra, 2017. godine program se odvija u Galeriji Greta u subotu i nedjelju, 18. i 19. studenog.

Umjetničko vodstvo: Bojan Gagić
Produkcija: BuntArt
Financijska potpora: Ministarstvo kulture i Grad Zagreb​

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts