Listopad 18, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Šimunovo – najveseliji dan i ove godine u Lisinskom!

Šimunovo u Lisinskom

Šima Jovanovac rado je viđen gost pozornice Lisinskog, zato joj se uvijek s velikim veseljem vraća i to na jedan poseban dan, Šimunovo, 28. listopada.

 

Šimunovo u Lisinskom
image-167664

 

Tradicionalan koncert s mnoštvom zanimljivih gostiju i ove će godine biti održan u Lisinskom, pod vodstvom legendarnog bećara, Šime Jovanovca, koji je najavio veliki glazbeni spektakl za pamćenje.

 

Šimunovo u Lisinskom
image-167665

 
“Treba mi ruka tvoja”, “Šta kog’ briga kako živim”, “Zajedno smo ostarili”, “Slavonac sam, time se ponosim” samo su neki od velikih Šiminih uspješnica s kojima redovito oduševljava publiku koja ga vjerno prati u više od pola stoljeća dugoj karijeri.
Njegove pjesme su toliko ušle u srce i dušu njegovih štovatelja, da su postale evergreeni hrvatske glazbe. Predstavnik šokačkog slavonskog melosa, plodan skladatelj, cijeli je život vjeran tamburaškoj glazbi u kojoj je ostavio dubok trag, promovirajući pritom dragi mu rodni kraj.

 

Šimunovo u Lisinskom
image-167666

 

 
Njegovi su albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima, a iza njega su i mnogobrojne turneje diljem svijeta. Zbog svega navedenog nosi status umjetnika i odlikovanje za izuzetne doprinose u kulturi, Orden Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

 

Šima Jovanovac 2
image-167667

 
Ulaznice za koncert 28. listopada 2019. po cijeni od 120/140/160/190 kn moguće je nabaviti na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts