Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Siječanj je mjesec za nova kazališna iskustva u zagrebačkom HNK

Antigona Foto Mara Bratoš

15. siječnja – Antigona

Iskreno mislim kako je moj završetak Antigone, kada kor ustaje ispred naroda, uhićuje i ubija Antigonu i Kreonta, jedan autentičan sretan kraj. Sretan kraj nije onaj kada ne umire nitko. Sretan kraj je kada umru zli ljudi, kad umiru oni koji zaslužuju smrt. Fascinirani smo tragičnom smrću velikoga, središnjeg lika; Kreont je u središtu zlokobnoga proroštva, o moj Bože, Edip i sama Antigona, rekao je Slavoj Žižek koji je Antigonu napisao ekskluzivno po narudžbi HNK u Zagrebu.
U svojoj verziji Antigone, koju skicira kao etičko-političku vježbu u stilu Brechtovih didaktičkih komada, Žižek nudi tri moguća kraja tragedije, ostavljajući gledateljima slobodu u donošenju odluke o sudbini suvremene Antigone.
U Ulozi Antigone je Iva Mihalić, Mislav Čavajda utjelovljuje Kreonta, Hemon je Filip Vidović, Glasnik Silvio Vovk, a Barbara Vicković u ulozi je Zborovođe. Zbor čine Vanja Matujec, Alen Šalinović, Kristijan Potočki, Tesa Litvan i Tin Rožman. Posebnost ove predstave jest i da Alma Prica glumi proroka Tiresiju.
Ulaznice možete kupiti ovdje ili na našoj blagajni.

 

HNK Smrt u Veneciji10
image-180854

 

 

16.1., 17.1., 25.1., 27.1. i 28.1. – Smrt u Veneciji

Ne propustite višestruko nagrađivanu baletnu predstavu protkanu rafiniranom, tankoćutnom glazbom Gustava Mahlera u koreografiji Valentine Turcu.
Smrt u Veneciji nagrađen je Nagradom Hrvatskog glumišta za najbolju baletnu predstavu a veliko priznanje predstava je dobila i od najrelevantnijeg časopisa za plesnu umjetnost DANCE EUROPE Critic’s Choice koji je Smrt u Veneciji uvrstio u pet najboljih europskih baletnih predstava u prošloj sezoni, a baletnog prvaka HNK u Zagrebu, Takuyu Sumitoma za ulogu Gustava von Aschenbacha, proglasio je jednim od pet najboljih europskih plesača sezone.
U ovom je projektu svaki detalj promišljen i jasan, drama prezentna, plesnost vrhunska, a odabir glazbe prijanjajući uz svaki segment priče, legitimacija i svjedočanstvo talenta i naobrazbe Valentine Turcu. (Jutarnji list)
Ulaznice možete kupiti ovdje ili na našoj blagajni

 

 

Piše M.T Foto  Mara Bratoš/ ShowBizzPress

About The Author

Related posts