Kolovoz 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Shakira utajila 15 milijuna dolara poreza;prijeti joj zatvorska kazna

Shakira Instagram

Kolumbijska pjevačica i supruga španjolskog nogometnog reprezentativca Gerarda Piquea, Shakira, naći će se pred sudom u Madridu povodom optužbi koju je protiv nje podiglo tužilaštvo ove zemlje zbog navodne utaje blizu 15 milijuna dolara na ime poreza. Optužnica Shakiru tereti da je u periodu od 2012. do 2014. godine utajila blizu 15 milijuna dolara putem nekoliko offshore kompanija u Cnetralnoj Americi, od kojih je nekoliko kompanija registrirano na Bahamima.

 

shakira gerard pique ss
image-164771

 

 

Njen odvjetnički tim u nekoliko navrata demantirao je ove navode i na sudu iznio niz dokumenata koji potvrđuju da je pjevačica izmirila sva poreska dugovanja za navedeni period, te da je njen poreski karton čist i bez ikakvih dugovanja. Ona se nije pojavila na prethodnih nekoliko ročišta, ali će po nalogu sudije, morati doći na naredno ročište kako bi osobno posvjedočila ono što su njeni odvjetnici ranije naveli u dokaznom materijalu.

 

 

Shakira screenshot
image-164772

 

Pjevačica je ipak, nakon što joj je uručen poziv, došla na sud u pratnji odvjetnika, ali je vješto izbjegla da odgovori na pitanja novinara da li je točna informacija da je u datom periodu, putem 14 različitih kompanija, uspjela utajiti milijune eura, kao i navode da je ta suma veća od navedene.

” Dug više ne postoji, a sada će biti utvrđeno od kog trenutka Shakira mora da plaća porez u Španjolskoj ”,  navodi se u priopćenju njenog odvjetničkog tima.

 

Pjevačica je i prije dva mjeseca također, morala posjetiti sudske prostorije, nakon što su je optužili da je plagirala pjesmu “La Bicicleta” što je sud u nastavku procesa odbacio.

 

 

Izvor Azra.ba Foto Instagram/Screenshot

 

 

About The Author

Related posts