Kolovoz 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Sedam znakova da je vaš šef grozan

manager-454866_640

Mislite da imate lošeg šefa? Ne sviđa vam se i ponekad računate koliko dana možete izdržati, a da s njim ne morate voditi neki ozbiljan razgovor. Ali možda pretjerujete, možda vaš šef nije baš tako grozan. Možda je problem u vama.

Ako niste sigurni je li vaš šef grozan, proučite ove karakteristike loših šefova. Oni vas neće samo natjerati da se osjećate loše nego i da se razbolite.

1. Vaš šef ima nenormalno visoke standarde
Nijedan radnik ne može uvijek biti u “top formi” i dobar šef će to razumjeti. S druge strane, loši šefovi uvijek će od vas očekivati najbolje rezultate.

2. Vaš šef je uvijek u pravu
Mora li vaš šef baš uvijek biti u pravu pa i za najveće gluposti? Ljudi koji uvijek moraju biti u pravu su nemogući u svakoj situaciji. Dobar šef će uvijek biti spreman priznati svoje greške.

3. Vaš šef ne pruža potporu i vodstvo
Nemogući šef nikad vam neće pomoći u postavljanju ciljeva. Ako ne znate u kojem smjeru idete, a vaš šef s vama o tome ne želi diskutirati, možete završiti u hrpu nepredviđenih poslovnih situacija.

4. Vaš šef nije otvoren za nove ideje
Kako vaš šef reagira kada mu predstavite novu ideju? Želi li čuti više ili novu ideju odmah odbacuje. Nemogući šefovi se užasno boje promjena. Jedino što žele jest da njihovi zaposlenici sjede, šute i rade.

5. Vaš šef je nedosljedan
Daje li vaš šef obećanja koja često ne ispunjava? Zaboravlja li na obveze? To će vas dovesti do osjećaja da ne mari za svoje zaposlenike niti vrednuje vaš rad.

6. Vaš šef ne sluša
Svaki pravi radnik želi znati da ga njegov šef sluša kada mu govori o poslu, obvezama, zadacima i problemima. Ako vas šef ne sluša možete se osjećati kao da ste zapeli u situaciji koja se čini nerješiva.

7. Vaš šef ne zna komunicirati
Šef koji ne zna pravilno komunicirati je nemoguć. Nebitno je je li zauzet ili mu se ne da razgovarati, šef mora znati ispravno komunicirati. Loša komunikacija dovodi do loših poslovnih postupaka i odluka.

Izvor: n1.hr Foto pixabay.com

About The Author

Related posts