Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Sedam savjeta kako se ‘uzdići’ kad vam je dosta svega

potištenost

Ovo su savjeti koji će vam pomoći da se što prije riješite tog gorkog osjećaja i što prije “stanete na noge” i vratite osmijeh.

Znamo taj osjećaj kada se želite pokriti s nečim i ostati zatvoreni u svom domu. Dok ne prođe taj osjećaj.
Ali tako neće proći. Ovo su savjeti koji će vam pomoći da se što prije riješite tog gorkog osjećaja i što prije “stanete na noge” i vratite osmijeh.

1. Ne krivite sebe
Svima se događa da budu tužni i u situaciji kada ne vide izlaz. Ali nemojte kriviti sebe, tako se nećete lako izvući iz tog začaranog kruga.

2. Niste se uvijek tako osjećali
Prije ste se osjećali sretno i ispunjeno, i opet ćete. Imajte to na umu. Vi ste nebo, a tuga koju sada osjećate samo je jedan oblak.

3. Postavite realne ciljeve
Mučno vam je od posla, privatnih planova ili nešto treće? Što god bilo u igri ne postavljajte visoke ciljeve koje ćete teško ostavriti jer će vas očekivano neusjeh rastužiti i baciti u depresiju. Sjednite, razmislite što i kako možete i krenite malim koracima. Tako ćete ipak nešto napraviti i maknuti se s mjesta, a ako ste uzeli ili dobili preveliki zalogaj možete lako odustati otpočetka

4. Izađite
Dobar provod s prijateljima bit će odličan izbor. Ali čak ako iz nekog razloga to ne možete, pomoći će i ako prošetate s psom. Samo izađite iz kuće.

5. Napravite nešto za sebe
Imate neku želju već duže vremena? Ako ste dosada sebe stavljali na zadnje mjesto, sada je vrijeme da to promijenite. Počastite se s nečim, udovoljite si i napravite nešto za sebe.

6. Zdravo se hranite i pijte dosta vode
Nemojte biti “emocionalni prejedač”, osim što vam neće pomoći u pronalasku utjehe, možete “zaraditi” i neželjene kilograme kojih ćete se teško riješiti.

7. Ako se osjećate potišteno niste u depresiji
Potištenost i depresija dva su različita stanja. Svi smo u životu ponekada potišteni, ali ako ste vi u takvom raspoloženju dugo ili često obratite se liječniku koji će utvrditi radi li zaista o depresiji i uputiti vas što vam je dalje činiti.
Izvor: vecernji.hr

About The Author

Related posts