Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ruth Ware oduševila kritiku i publiku svojim novim kriminalističkim romanom – Smrt gospođe Westaway

Smrt-gospodje-Westaway_Ruth Ware_SBP

Ruth Ware nastavlja oduševljavati kritiku i publiku svakim novim kriminalističkim romanom. Hrvatski su čitatelji imali prilike uživati u trima njezinim romanima: „U mračnoj, mračnoj šumi“, „Žena u kabini 10“ i „Igra laži“. Te su tri knjige vrlo različite radnjom i likovima, ali većina se čitatelja slaže s time da je Ware autorica koja zna ispričati jezivu kriminalističku priču. Njezine su knjige objavljene na više od četrdeset jezika i prodane u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Neki je uspoređuju s Liane Moriarty, a drugi s Agathom Christie – i obje su strane u pravu.

Smrt gospođe Westaway“ najnoviji je uzbudljivi i napeti roman kojeg je u izdanju Mozaika knjiga s engleskog jezika preveo Josip Kovačević. U najnovijem nepredvidivom trileru „Smrt gospođe Westaway“, Harriet Westaway primi neočekivano pismo u kojem piše da je naslijedila veliko imanje svoje bake iz Cornwall. U tom trenutku misli da su joj sve molitve uslišile. Duguje novac utjerivaču dugova, njegove prijetnje postaju sve agresivnije i ona se mora brzo dokopati gotovine. Postoji samo jedan problem – njezini djed i baka umrli su prije više od dvadeset godina, a pismo je primila pogrešna osoba. Međutim, ona zna što će joj pomoći da na prijevaru dođe do novca. Ako je itko sposo_ban pojaviti se na sahrani potpune strankinje i položiti pravo na nasljedstvo koje mu ne pripada, to je ona.

 

 

Smrt-gospodje-Westaway _Ruth Ware_SBP
image-184584

 

 

Prvijenac Ruth Ware, triler „U mračnoj, mračnoj šumi“, odmah po objavljivanju dospio je na prva mjesta ljestvica čitanosti časopisa Sunday Times, New York Times i USA Today, a tvrtka New Line Cinema kupila je prava za filmsku adaptaciju. Kritičari i publika jednoglasno su proglasili za jednu od najboljih knjiga 2015. godine. Svojim je drugim romanom „Žena u kabini 10 potvrdila“ svoj status najbolje spisateljice kriminalističkih romana i psiholoških trilera današnjice, odmah uz Paulu Hawkins ili Gillian Flynn. Još jedan zagonetni misterij preveden na hrvatski jezik iz njezina pera je naslov „Igra laži“, koji će se uskoro gledati i na malim ekranima. Snage su za snimanje filma udružili Entertainment One (eOne) i The Gotham Group.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts