Kolovoz 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Romeom i Julijom započeo šesti Midsummer Scene festival

Romeo_Julia SBP

Najpoznatija svjetska Shakespearova tragedija Romeo i Julija po prvi put oživjela je na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac. Iako je premijera pri kraju prvog čina bila prekinuta zbog ozljede gležnja jedne od glumica, festival se već večeras nastavlja prema planu na tvrđavi Lovrjenac. Pretpremijerno izdanje dan ranije također je oduševilo publiku.

Romeo_Julia_333
image-165934

Romeo_Julia_322
image-165935

Romeo_Julia_314
image-165936

Romeo_Julia_201
image-165937

Prekrasna kazališna kulisa okružena zidinama s neodoljivim pogledom na Jadransko more savršeno se ukopila u intrigantnu ljubavnu tragediju obavijenu mržnjom obiteljskih zavadi. Talijanske šansone, autentični kostimi te nepogrešiva scenografija zavladali su Lovrjencom i najavili uzbudljive kazališne dane šestog izdanja Midusmmer Scene Festivala.

Pod redateljskom palicom cijenjenog britanskog redatelja Seana Aite, glumački ansambl Romea i Julije predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo. Ostale uloge u predstavi koja prikazuje povijesnu Veronu prožetu mafijaškim kontekstom i buntovnim tinejdžerima, igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Erica Gould, Mark Elstob i Hrvat Filip Krenus. Za kostimografiju i scenografiju zaslužna je Maira Vazeou, a za dizajn svjetla Aleksandar Mondecar.

“Kritike na pretpremijeru su izvrsne. Predstava je pravo osvježenje i veselimo se izvedbama koje su pred nama. Interes je zaista velik i očekujemo rasprodan festival. Nažalost, glumica Amanda Osborne prilikom izlaska na scenu u jednom je trenutku ozljedila nogu. Midsummer Scene Festival nastavlja se večeras novom izvedbom u 21.30 sat!” – izjavila je producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić.

Romeo_Julia_085
image-165938

U čarobnim zidinama prekrasnog Lovrjenca, premijernu izvedbu Romea i Julije pratili su zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica sa suprugom Stijepom, zamjenica dubrovačkog župana Žaklina Marević, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, novinarka Anita Malenica i mnogi drugi.

Šesto izdanje Midsummer Scene Festivala nastavlja se izvedbama Romea i Julije na Lovrjencu svake večeri u 21.30 sat sve do 5. srpnja.Shakespearova predstava pauzu će imati jedino u četvrtak, 27. lipnja kada će Midsummer Scene Festival u 21.30 na Lovrjencu po prvi puta ugostiti hrvatsku predstavu Ja koja imam nevinije ruke, monodramu o životu Vesne Parun, u režiji Ivana Lea Lema i izvedbi Vesne Tominac Matačić. Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u 21.30 sati u Kneževom dvoru održat će se Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots)u izvođenju Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona. Ovogodišnji Festival završit će u nedjelju, 7. srpnja u 21.30 sati koprodukcijom između Midsummer Scene-a i dugogodišnjeg partnera festivala Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom Uncle Maroye Ree-examined u režiji Paola Tišljarića.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. Ulaznice za predstave mogu se kupiti putem službene web stranice www.midsummer-scene.com.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts