Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Romantičnim koncertom otvoren 3. Međunarodni festival harfe

3. Međunarodni festival harfe4

Sinoć je u velikoj dvorani Muzeja Mimare održan je koncert svečanog otvaranja 3. Međunarodnog Zagrebačkog harfističkog festivala, u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor, pod ravnjanjem harfistice Tajane Vukelić Peić.
Na koncertu otvorenja festivala ove godine nastupili su hrvatski harfisti, uz njih nastupili su pobjednici međunarodnog harfističkog natjecanja, koje je održano u toku dana u novoj zgradi Muzičke akademije. Na kancertu kao njihova počasna gošća nastupila je legenda Boljšoj teatra Irina Pashinskaya. Koncert je popraćen ovacijama prisutnih te su se na pozornici mogle vidjeti 4 nove koncertne harfe koje je specijalno za koncerte Zagreb harp festivala u Zagreb dopremila najbolja tvornica harfi iz Francuske- Camac. Blještavilo i sjaj novih instrumenata u drugi plan su stavili harfisti svojim muziciranjem i osobnošću u svakoj skladbi izvedenoj na koncertu.

Komorni harfistički sastavi predstavili su se kompozicijama Debussya, Andresa i Francka te hrvatskom skladbom Tomislava Uhlika „Sub rosa“. Na kraju koncerta prva harfistica Boljšoj teatra prdstavila se kroz djela ruskih skladatelja Glinku i Prokofjeva.

Uz nekoliko dodataka koncert je samo otvorio vrata onome što nas čeka narednih nekoliko dana na festivalu. Rijetko izvođeni program za Harfu i violu sa gostima iz Berlina 27.04. u Muzeju Mimara, najbolja harfistica svijeta Isabelle Moretti sa Zagrebačkim solistima ponovno u Zagrebu nakon 11 godina- 28.04. u Hrvatskom glazbenom zavodu te prije nje u kinu Tuškanac isto tako Moretti ali iRaoul Moretti z Italije na električnoj harfi.U srijedu 29.04. zavšavamo koncertni dio još jednog festivala harfe sa zvucima Kariba i solističkim koncertom u bazilici Srca Isusova.

Raspored festivala i informacije možete pronaći na www.zagrebharpfestival.com
Prodaja ulaznica: www.eventim.hr

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts