Travanj 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Roman riječke pjesnikinje Laure Marchig predstavljen u Rimu

Laura Marchig

Prvi roman riječke pjesnikinje, spisateljice i dugogodišnje direktorice Talijanske drame riječkog kazališta Ivan Zajc, Laure Marchig, predstavljen je u petak uvečer u Rimu u knjižari Argonauta. Roman Laure Marchig „Snoopy polka. Noir balcanico“ objavila je izdavačka kuća Oltre Edizioni, a o njemu su osim autorice govorili hrvatski veleposlanik pri talijanskoj republici Damir Grubiša, novinar Silvije Tomašević, te u ime izdavača Diego Zandel.

Laura Marchig, koja je kao direktorica Talijanske drame (od 2004. do 2014.) 2013. godine s djelom Kafka project dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini, predstavila se talijanskim čitateljima s romanom-krimićem, odnosno kao što i njegov podnaslov naznačuje „balkanskim krimićem“. Autorica ne spominje mjesta događanja, ali se shvaća da je riječ o mjestašcu na Jadranu u Hrvatskoj. U romanu ima ironije i sarkazma. Kritika je to društva koje je nastalo poslije ratova na exjugoslavenskim prostorima. Sučeljavaju se mještani s došljacima (strancima), analizira se obitelj novih bogataša, a sve na sarkastični način i s pokojim krvavim epizodama.

Inače u rimskoj knjižari Argonauta održava se program „Upoznaj Europu: 28 zemalja u 180 dana“ tijekom kojeg se kroz izložbe, knjige, predavanja, savjetovanja itd. predstavlja neku od država članica EU, a knjiga Laure Marchig promovirana je u okviru upoznavanja Hrvatske. Predstavljen je i talijansko-hrvatski časopis MM (Minoranze-Manjine).
Izvor: vecernji.hr

About The Author

Related posts