Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

River Jazz Fest plovi i ovog vikenda

River Jazz Fest  SBP

Prošlog tjedna River Jazz Fest “isplovio” je u svoju šestu avanturu u kojoj povezuje Dravu, Savu i Dunav na najljepši mogući način – glazbom. Glazbeno putovanje započelo je sjajnim dvodnevnim glazbenim programom koji je 23. i 24. kolovoza na obale slavonskog međurječja donio bogatu fuziju glazbenih interpretacija. Festival je u Županji započeo uz fenomenalan zagrebački kvartet Soul Stash te njihovom maestralnom kombinacijom neo soula, funka, urbanog zvuka devedesetih i modernih, groovy improvizacija. Prva večer u Gradskom Parku kulminirala je nastupom svjetski priznatog instrumentalnog dua Hojsak & Novosel koji međuigrom tambure i kontrabasa na jedinstven način promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. U subotu 24. kolovoza čarolija glazbenog povezivanja nastavila se uz Pavle Jovanović Kvartet koji su predstavili autorski opus izuzetno talentiranog gitarista i kompozitora te Atma Mundi Ensemble, projekt renomiranog riječkog multiinstrumentalista Zorana Majstorovića koji besprijekorno spaja moderni jazza s motivima inspiriranim tradicionalnom glazbom iz raznih dijelova svijeta. Autohtonim žičanim instrumentima kao što su arapska lutnja, saza i ukulele na River Jazz Festival donijeli su dašak egzotičnog etna. Glazbene večeri nastavile su se u rasplesanom tonu funka i jazza koje je servirao DJ Umbo, a kao svojevrsni odmor od dinamičnog vikend programa, servirala su se i autohtoni slavonski vinski i gourmet specijaliteti. U popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Županji, Davidovoj vodenici u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture za posjetitelje su organizirani zanimljivi i edukativni programi o identitetu, povijesti i kulturi ovih krajeva. Neki od posebno istaknutih radionica su radionica tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu te razne prezentacije i tribine.

 

River Jazz Fest  SBP
image-170753

 

 

Nakon prošlotjednog bogatog otvorenja, kako glazbom, tako kulturom i tradicijom te lijepim iskustvom koji su posjetitelji ponijeli sa sobom, River Jazz Fest svoju glazbenu plovidbu nastavlja 30. kolovoza u Osijeku u Davidovoj Vodenici, turističkoj atrakciji na Dravi i najvećoj vodenici u Hrvatskoj

U sklopu nastavka glazbenog programa nastupit će Aftershock, projekt vrsnih instrumentalista basista Maria Rašića i gitarista Nebojše Buhina, u kojem se susreću ambijentalna glazba, elektronika, rock i jazz, te Yogi Lonich Trio predvođen jednim od najutjecajnijih gitarista američke scene i hrvatskih korijena, virtuozom koji je surađivao i pozornicu dijelio s impresivnom listom glazbenih legendi poput Princea, Cata Stevensa, The Rolling Stonesa, Anastacije, Shakire i pokojnog Chrisa Cornella.

 

 

River Jazz Fest  SBP
image-170754

 

 

Posljednji dan programa, 31. kolovoza, festival “uplovljava” u drevnu vučedolsku, dunavsku luku gdje će svoju glazbu s nama podijeliti Vedran Zec Kvartet i Bruno Mičetić Kvintet, sjajni jazz sastavi predvođeni gitaristima koji drsko plove protiv strogih stilskih strujanja njegujući pritom i svevremensku estetiku rocka.

“Kao organizatori, sretni smo što se u Hrvatskoj iz godine u godinu pojavljuju sjajni mladi glazbenici koji su autori i stvaraju divnu glazbu. Naša uloga je pružiti prostor autorima da promoviraju vlastitu glazbu i to će nam ostati jedna od osnovnih motiva za nadolazeće godine!” - zadovoljno je objasnio organizator festivala, Dane Peršić.

 

 

River Jazz Fest  SBP
image-170755

 

Program River Jazz Festa, bogat glazbenim događanjima i kreativnim radionicama čija je misija očuvanje, prezentacija i interpretacija lokalnog identiteta, povijesti i umjetnosti, besplatan je s ciljem da se kroz svih devet dana posjetiteljima u jedinstvenoj atmosferi pruži prilika da otkriju sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše

 

 

River Jazz Fest  SBP
image-170756

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts