Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Riječki balet gostuje u Ljubljani s predstavom “Rossini Cards”

Rossini Cards, Nika Lilek, Laura Orlić

Festival Junij u Ljubljani obilježava svoju 10. godišnjicu, a da uveliča važnu obljetnicu pozvan je Balet HNK Ivana pl. Zajca koji će, s predstavom „Rossini Cards” slavnog koreografa Maura Bigonzettija na glazbu Gioachina Rossinija, nastupiti u subotu, 16. lipnja na ljubljanskom Kongresnom trgu u 21 sat.

Festival se održava u središtu Ljubljane od 8. do 21. lipnja, a okuplja vrhunska umjetnička ostvarenja s područja plesa, kazališta i glazbe.

41288011875_fcfe06b88a_o
image-132428

Predstava „Rossini Cards” do sada je osvojila publiku u Europi i Sjevernoj Americi, a u Rijeci je premijerno izvedena 19. svibnja kada je oduševila i publiku „Zajca” upravo u godini obilježavanja 150. obljetnice smrti velikog talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija.

U energičnoj živopisnoj predstavi „Rossini Cards”, osim snimaka dijelova Rossinijevih opera, poznati riječki pijanist Filip Fak uživo interpretira četiri Rossinijeve skladbe.

Rossini Cards, Marta Kanazir
image-132429

Osim publike, i kritika je bila oduševljena predstavom pa je Gloria Fabijanić Jelović o predstavi zapisala: „Pedeset dvije minute užitka gledanja i slušanja, pedeset dvije minute zadivljujuće uigranog riječkoga baletnog ansambla, koji je uložio veliki trud, volju, snagu i želju u ovu izvedbu, dovedenu do vrhunca plesnog izraza“, a Maja Đurinović: „Sve to je čisto, strasno i vješto izvedeno, s duhovitom iskrom i puno šarma“, dok Marija Živković zaključuje: „Uspjeh i omiljenost kako kod publike, tako i kod kritike ne trebaju čuditi, jer autor zadivljujućom svježinom, energičnošću i nepretencioznošću izraza – apstraktnog u gesti, a istovremeno dovoljno slikovitog u značenju – tematizira hedonistički pristup životu.“
Na ljubljanskoj otvorenoj sceni plesat će šesnaest plesača Baleta HNK Ivana pl. Zajca: Ricardo Campos Freire, Ksenija Duran Krutova, Shota Inoue, Marta Kanazir, Andrei Köteles, Nika Lilek, Maria del Mar Hernandez, Laura Orlić, Michele Pastorini, Daniele Romeo, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Hélias Tur-Dorvault, Marta Voinea Čavrak, Anca Zgurić  i Svebor Zgurić.

Rossini Cards_008 (1)
image-132430

Piše D.T. Foto Show Bizz press

About The Author

Related posts