Prosinac 12, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Rihanna izazvala kaos; Kinezi zaratili zbog fotografija

rihanna inst

Rihanna se slikala za kinesko izdanje magazina “Harper’s Bazaar”, čime je postala posljednja u nizu poznatih osoba koja je optužena za nepoštovanje druge kulture
Mnogi su to doživjeli na vrlo negativan način, a fotografija na kojoj Rihanna nosi tradicionalnu plavu haljinu s dugim rukavima, upotpunjenu frizurom i nakitom koji podsjeća na tradicionalnu kinesku ženu izazvala je kaos na Instagramu.

Rihanna.png2
image-168248

-Ja sam iz Azije i smatram ovo napadačkim. Znam da Rihannu i autore fotografije nije briga za moje mišljenje što samo pokazuje koliko nemaju poštovanja prema našoj kulturi. Ako ste htjeli azijski izgled, zašto niste pozvali azijske umjetnike?!”, “Ovo je sramota”, samo su neki od brojnih komentara.

Međutim, odmah su se uključili Rihanni fanovi iz Amerike koji su stali u njenu obranu. Fotografije su nazvali umjetničkim, a bilo je i mnogo pozitivnih reakcija od strane ljudi iz Azije.

Rihanna
image-168249

-Ovo je Bazaar Kina. Stilista je Kinez, fotograf je Kinez. Iskoristili su modernu modu da prikažu sliku o Kini, a Rihanna je savršena za tu ideju. To je potpuno različito od kulturnog prisvajanja, napisala je jedna djevojka.

“Harper’s Bazaar” je na svom profilu također podijelio fotografije sa snimanja, a opisali su ih kao “zapadnjačka ikona upoznaje istočnjačku estetiku”

Izvor expresstabloid.ba Foto screenshot, instagram

About The Author

Related posts