Kolovoz 09, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Retrogradni Merkur donosi noćne more svakom znaku Zodijaka

planet-3290590_960_720-696x398

Kada je Merkur retrogradan u emocionalnom znaku Riba, možete se kladiti da vas čeka jedna divlja vožnja.

Srećom, imamo vaš horoskop za ovaj veliki pomak, tako da ćete točno znati kako se nositi s valovima, bez utapanja u emocionalnim vodama.

Sve počinje 5. ožujka i traje do 28. ožujka. Tijekom tog vremena, Merkur putuje kroz dublje, mračnije dijelove naše duše i naše podsvijesti kako bi dobili nove uvide i otkrili zakopane istine.

Za to vrijeme moramo više vjerovati našoj intuiciji i uskladiti se s našim drugim osjetilima. Moramo se osloniti na naše osjećaje i slušati poruke koje nam Svemir šalje.

Kad se Merkur napokon počne kretati prema naprijed, često nalazimo da smo stekli nove uvide i razumjeli stvari na dubljoj razini nego što smo to prije shvaćali.

Ciklus retrogradnog Merkura je pravo vrijeme za introspekciju i vrijeme da postanete svjesniji vlastitih obrazaca. Pogledajmo što svaki znak zodijaka može očekivati ​​od ove promjene.

Ovan

Ovan se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura kada počinje dopuštati drugima da ga definiraju. Upravo kada se njegov fokus pomakne kao rezultat toga što drugi definiraju njegov entuzijazam i reakcije, Ovan će najvjerojatnije reagirati tako što će tražiti neovisnost kroz impulzivna djelovanja i nepromišljene odluke, što će ga dovesti do nepažnje i pogrešaka.

Kada se izgubi neovisnost ili samousmjerena akcija, često je može pokušati vratiti traženjem pažnje, sukobom, razdražljivošću, pretjeranom reaktivnošću; tada prestaje biti u dodiru s osjećajima i skriva ​​se kada biva povrijeđen.

Bik

Bik se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura kada ne brine o svojim granicama, kada dopušta drugima da određuju njegovu vrijednost i kada ne uspije osigurati potrebne korake za postizanje svojih ciljeva, piše Mystical raven.

Prekomjerno fokusiranje na vanjsku vrijednost ili vanjski oblik također dovodi do problema. To se može dogoditi, na primjer, u procesu stjecanja nečega ako ne brine za sitnice kao što su mala slova na ugovoru, uvjeti prodaje ili isporuke. Može se dogoditi i da se nešto postigne, što si ne može priuštiti.

Blizanci

Budući da Merkur vlada Blizancima, postoji tendencija da se poveća osjetljivost u retrogradnom  ciklusu Merkura u područjima povezanim s komunikacijom, lokalnim putovanjima i planiranjem.

Potrebno je provjeravati točnost činjenica ili mišljenja drugih, ne dijeliti činjenice prerano, prije nego što ih se provjeri. Također je važno prepoznati mišljenja koja se maskiraju kao činjenice, ali su zapravo projiciranja utemeljena na prosudbama i lažnim uvjerenjima.

Rak

Rak se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako živi u pretjeranoj zabrinutosti za osjećaje drugih i ignorira ono što osjeća. Za Raka, važno je ne ignorirati dojmove i osjećaje koji bi mu mogli dati do znanja da je nešto isključeno, nejasno ili nije sasvim u redu.

Kada je fokus na drugima kroz njegovanje ili preuzimanje odgovornosti za to kako se drugi osjećaju, onda se važni savjeti mogu zanemariti i mogu se previdjeti pravi izbori.

Lav

Lav se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako gaji potrebu da zasja, da ima veliku publiku. Kada Lav djeluje iz ponosa ili potrebe da napravi veliku gestu, on može previdjeti posljedice. Na primjer, možda će u skupom restoranu provući karticu, ali će zaboraviti kako to može utjecati na njegovo stanje na računu, ili će biti pretjerano velikodušan kada se radi o njegovom slobodnom vremenu i tada će teško žonglirati s obvezama u svom rasporedu i s prioritetima.

Kada ga vodi ponos, Lav može biti izložen riziku da preuzme zadatke za koje mu nedostaje iskustva ili sposobnosti. Prekomjerno samopouzdanje može ga navesti na rizik ili možda neće uvidjeti posljedice njegovih izbora.

Djevica

Merkur vlada Djevicom  i zbog toga je jako osjetljiva na retrogradni ciklus. Dva su ključna načina na koja se Djevica namjerava postaviti tijekom ovog ciklusa. Jedan od načina je da razvijete tunel viziju vezano za zadatke, rezultate i obećanja. Na taj se način previđaju bolja rješenja, jer se gube kreativna rješenja koja bi se otkrila u slučajnoj apsorpciji zadatka. Kao rezultat, očigledna ili prikladna rješenja ili izbori možda se previđaju.

Drugi način na koji se Djevica može postaviti za vrijeme ciklusa retrogradnog Merkura jest to što ne angažira svoje povjerenje i prihvaćanje, ili se ne usklađuje ili ne sluša cijeli problem, i umjesto toga je vezana za popravljanje nečega, kada to možda nije najbolji ishod.

Vaga

Vaga ima tendenciju da se prekomjerno usredotoči na potrebe i pažnju drugih i u tim okolnostima može zanemariti detalje koji se moraju uzeti u obzir. Ponekad se mogu zanemariti pojedinosti koje su važne jer možda postoji osjećaj da ih drugi možda neće htjeti čuti ili postoji kašnjenje i čekanje na ‘pravo’ vrijeme da ih se spomene.

Druga stvar koja se može u retrogradnom ciklusu dogoditi je odgađanje djelovanja, nepreuzimanje inicijative ili izbjegavanje sukoba, a time i rješavanje stvari koja može kasnije dovesti do poteškoća.

Škorpion

Škorpion se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako dopusti emocijama da ga ometaju ili ako ignorira granice ili ono što drugi mogu vrjednovati. To se može dogoditi kroz osvetu ili tajnovitost i može pokrenuti situacije u kojima drama odvlači odgovarajuću pažnju na resurse i detalje.

Važno je da Škorpion nauči kako se osloboditi i očistiti od emocionalne prtljage kako bi bio prisutniji i kako bi poštivao resurse kojima se može baviti ili ljude s kojima možda radi.

Strijelac

Klasičan način na koji se Strijelac može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura je ignoriranje detalja i izbjegavanje provjere drugih, jer postoji osjećaj da ‘znaju’ što rade. Kada to ‘znanje’ dolazi iz intuicije ili unutarnjeg osjećaja, to može dovesti do sljedećeg pozitivnog širenja.

Ali isto tako lako, ako ne dolazi iz ovog mjesta, nego umjesto toga dolazi iz prosuđivanja temeljenog na lažnoj pretpostavci, onda to može dovesti do poteškoća. Strijelac često uviđa kako je njegov osjećaj spoznaje netočan kada odluči ignorirati provjeru činjenica.

Jarac

Jarac se može spremiti za izazove u ciklusu retrogradnog Merkura ako nastavi ‘stavljati kola ispred konja’. A onda konj gazi kola. To se može dogoditi kada slijedi stav “cilj opravdava sredstva”, a posljedice načina na koji je cilj postignut i njegov utjecaj na moral se zanemaruje.

Prekomjerno fokusiranje na pravila i ciljeve može dovesti do ignoriranja osjećaja i entuzijazma svih uključenih, a to je na mnogo načina ‘konj’. Pogreške mogu uslijediti kada se ljudi osjećaju iskorišteni ili kad osjećaju da se ne odnosi dobro prema njima, ili ako Jarac stavlja po strani svoje osjećaje ili najbolje interese. Tako može doći do pogrešaka i neočekivanih poteškoća koje možda nisu bile dio “plana”.

Vodenjak

Postoji nekoliko stvari na koje Vodenjak treba paziti za vrijeme ciklusa retrogradnog Merkura. Često se radi o potrebi ponovnog uspostavljanja osjećaja autonomije i slobode kada postoji osjećaj da je uhvaćen, zarobljen, zadržan ili izazvan. Ako je reakcija na zaštitu slobode reaktivna, buntovna ili konfrontacijska, onda postoji rizik da se bolja prosudba odbaci i da se važni detalji zanemare zbog razmjene ili potrebe da se ponovno potvrdi volja.

Pogotovo na početku retrogradnog ciklusa važno je da ostane hladne glave i da se ponovno provjeri je li odluka ili smjer djelovanja koristan ili ga treba ponovno pregledati i prilagoditi.

Ribe

Ribe imaju tendenciju prilagoditi se drugima i apsorbirati njihove emocije, potrebe i negativne obrasce, što dovodi Ribe u opasnost da budu zbunjeniji i to zamagljuje njihovu prosudbu i svrhu. Zbog toga mogu previdjeti detalje ili provjeriti jesu li neke od njihovih odluka u njihovom najboljem interesu. Za Ribe je važno da se usklade sa svojim vlastitim duhom i osjećajima kako bi zadržali jasnoću.

Također mogu u ovom ciklusu izbjegavati planiranje s opipljivim koracima prema njegovoj realizaciji. Ribe vjeruju da će stvari ispasti dobro, ali tijekom retrogradnog Merkura, ta vjera može biti pogrešno postavljena.

Izvor: atma.hr Foto pixabay

About The Author

Related posts