Kolovoz 09, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Renata Sopek, Ivica Tucak i Perica Bukić otvorili ljetnu turneju treninga

Aktivna Hrvatska_foto_Mirsad Meršinović male fotografije 72dpi za web-126

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska započeo je proljetno vježbanje na otvorenom. 40 Vodičana prvi su vježbači koji su odradili novi trening uz tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića, Lukrecije Dragić i Patrika Kramarića. Projekt se održava pod pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora. Trening u Vodicama održao se u suradnji s gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica.

Aktivna Hrvatska_foto_Mirsad Meršinović male fotografije 72dpi za web-107
image-187613

„Pozdravljam sve vježbače u Hrvatskoj u ime Hrvatskog olimpijskog odbora. Redovna tjelesna aktivnost je iznimno bitna za naš svakodnevni život. Izaberite bilo koji način treniranja koji vama najviše odgovara i budite dosljedni u provođenju svoje odluke!“ – izjavo je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije i izaslanik HOO-a. Njemu se u pozdravima pridružio i proslavljeni vaterpolist Perica Bukić.

Ivan Antunovic, Renata Sopek, Lukrecija Dragic, patrik Kramaric_Aktivna Hrvatska_foto_Mirsad Meršinović
image-187614

Na Trgu hrvatskih mučenika vježbale su sve generacije, a sve je održano prema preporukama Centra civilne zaštite RH. Ambasadorica projekta Renata Sopek u uvodnom je dijelu programa razgovarala s doktoricom iz Hrvatske liječničke komore Suzi Vatavuk koja je vježbačima dala preporuke kako živjeti što zdravije. Dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Tomislav Krističević ukazao je na veliku važnost redovnog vježbanja: „Drago mi je da je prvi trening nakon popuštanja mjera s građanima odrađen upravo u Vodicama. Kroz ovaj projekt želimo ukazati na sve dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od idućih gradova te da od našeg tima zatraže savjete i preporuke vezane uz vježbanje!“

Vježbači su za trening dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, poliklinika Vaš pregled, Falkensteiner resort Punta Skala i Hotelu&Spa Iadera te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

Idući treninzi Aktivne Hrvatske održat će u Sisku 6. lipnja, Osijeku 27. lipnja, Dubrovniku 16. srpnja te u Falkensteiner resort Punta Skala i Hotelu&Spa Iadera u Petrčanima pored Zadra 24. srpnja. Mentalni trening će se pak održati u Zagrebu 5. rujna. TV emisiju Aktivna Hrvatska možete pratiti redovno na Sportskoj TV. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Piše M.T Foto Mirsad Meršinović

About The Author

Related posts