Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Publika na nogama ispratila prvi novogodišnji koncert u HNK Ivana pl. Zajca

hnk ivana pl zajca foto Dražen Šokčević

Orkestar riječke Opere pod ravnanjem maestra Yordana Kamdzhalova prvim su novogodišnjim koncertom „Putujemo Europom“ , u četvrtak 27. prosinca, raspametili publiku! Ovacije, uzvici oduševljenja, a zatim i stajaće ovacije kojima je publika tražila još i još!

hnk ivana pl zajca foto Dražen Šokčević
image-151372

Putovanje Europom, u Rijeci prijestolnici kulture 2020, započelo je Smetaninom Vltavom i završio Straussovim Dunavom, a na snažno euforično inzistiranje publike na nogama, uslijedili su i bisevi!

hnk ivana pl zajca foto Dražen Šokčević
image-151373

Radosne gledateljice i gledatelji podijelili su s nama dojmove: „Ludilo!”, „Izvrstan je program ove godine, skladbe koje do sada na novogodišnjim koncertima nismo imali prilike slušati, a sjajno se uklapaju u novogodišnje raspoloženje”, „Bogat orkestralni kolorit”, „Riječki orkestar je zaista najbolji! Sjajno funkcioniraju sa svojim šefom dirigentom. Kamdzhalov je genijalac. Ne samo da dirigira bez partiture, on se uopće ne mora razmahivati! Jeste li vidjeli, on Vltavu kao da ‘grabi rukama’! Minimalnim pokretima dobiva maksimalno”, „Neponovljivo”, „Euforija”, „Savršen koncert za kraj stare i početak nove godine, prezadovoljni smo”, „Novogodišnji koncert se ne propušta, mi dolazimo godinama. Dirigent Kamadzhalov je poseban, sretni smo što je ponovno baš on taj koji nas vodi Europom ove godine, ali moram reći, orkestar nadmašuje sam sebe”.

hnk ivana pl zajca foto Dražen Šokčević
image-151374

Atmosfera koja je vladala u gledalištu HNK Ivana pl. Zajca na Novogodišnjem koncertu zaista jest nenadmašna. U pravom blagdanskom ozračju u pauzi koncerta nazdravljalo se čašom Zlatne vrbničke žlahtine što ju poklanja PZ Vrbnik, partner Novogodišnjih koncerata.

hnk ivana pl zajca foto Dražen Šokčević
image-151375

Sretnici koji su na vrijeme uspjeli doći do ulaznica uživat će u jednom od sljedeća tri 28, 29. i 30. prosinca ili na Dječjem novogodišnjem koncertu u subotu 29. prosinca u podne.

Piše D.T. Foto Dražen Šokčević

 

About The Author

Related posts