Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Prvi vikend DunavArt Festivala je iza nas!

DunavArt Festival  SBP

Prošetali smo prošli vikend od Vukovara, Kopačkog rita sve do Erduta uz mnogo zanimljivih i dobro posjećenih sadržaja.

 

Uz koncertne nastupe Vatre, The Frajli, Konstantina Krasnickog i Miroslava Evačića, mnoštvu izložbi i degustacija vina iz podunavskog kraja, posjetitelji su mogli uživati u prekrasnom ambijentu dvorca Eltz u Vukovaru, zelenim prostranstvima Kopačkog rita i tajnim zakutcima vinograda u Erdutu.

 

 

Vatra DunavArt Festival  SBP
image-166661

 

 

I ovaj put, DunavArt Festival s likovnim, gourmet-vinskim, glazbenim i drugim kulturnim sadržajima potvrdio se kao perjanica snažne promocije tradicije – kulture i destinacijskog turizma u Slavoniji. Iskoristiti zemljopisni položaj, bogatstvo ponude i tradiciju te privući nove goste, domaće i inozemne, te samu destinaciju podići na razinu stalne posjećenosti zadaća je ovog festivala. Drugog vikenda festivala, slobodno možemo reći samo finale Festivala, selimo u najistočniji grad Hrvatske.

 

 

DunavArt Festival  SBP
image-166662

 

 

5. i 6. srpnja Ilok, atrij dvorca Odeschalchi, bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja dobrog vina i glazbe. Posjetitelji će moći uživati u čaroliji ovog kraja i bogatom programu, pa će oba dana moći kušati besplatno srijemske specijalitete uz degustacije podunavskih vina, pogledati izložbu skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i dunavsku premijeru kratkometražnog filma Duša Drave.

 

 

Dva dana zabavljat će nas i jedinstveni glazbenici iz Austrije pod nazivom Square Waltz a u petak slušamo i Dunavske priče prof.dr.sc. Helene Sablić-Tomić, dekanice Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

 

DunavArt Festival  SBP
image-166663

 

 

Nakon toga slijedi koncert Brune Krajcara i after party u Starim podrumima uz zvuke tamburica. U subotu, 6. srpnja nemojte propustiti aukciju oslikanih Startas tenisica na temu Dunava koju vodi Mirko Fodor, a sve prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću Crvenkapica iz Iloka.

 

Nakon toga slijedi još jedna glazbena poslastica, koncert grupe Silente i na kraju ovog prekrasnog druženja ponovo selimo u Stare podrume na dobro vino uz tamburaški sastav Sremci.

 

Često opjevan i mnogo proputovan Dunav inspirira od izvora, sve do ušća i uz njega žive deseci milijuna ljudi. Niti jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Na 2 888 kilometara, od izvora do utjecanja u Crno More, rijeka teče sa zapada na istok, prolazeći kroz deset država i poput žile kucavice Europe povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu.

 

Tako se i DunavArt Festival promovira kroz jedinstvenu poruku DunavArt – Teče i spaja.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts