Lipanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Prva emisija Najljepšeg glasa Hrvatske od subote na HRT-u

65076_img20141230wa0006_af
Prva od 15 emisija showa ‘The Voice – najljepši glas Hrvatske’ započinje ove subote na Prvom programu Hrvatske televizije u 20 sati. ‘The Voice’ je multimedijski je projekt, jedinstveno natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni, samo glas.
Natjecanje se sastoji od postupka predizbora, audicije, dvoboja i natjecanja uživo. U predizborima održanim u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu među gotovo 2.500 prijavljenih izabrano je 97 kandidata koji glasovne sposobnosti predstavljaju na audiciji pred četiri mentora. Predstavljaju zaista samo svoj glas jer ih mentori na audiciji ne mogu vidjeti. Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak sjede u posebnim stolicima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „moj glas“ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje. U tom trenutku stolac se zaokrene i oni se prvi puta suoče s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje timove od po 12 natjecatelja i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.
Nakon pet audicija i nakon što mentori izaberu svoje timove, započinje druga faza natjecanja – dvoboji. Mentori će se posvetiti pripremi i usavršavanju natjecatelja dijeleći s njima tajne vlastitog iskustva i znanja. U četiri emisije dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor odlučuje koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – uživo.
Natjecanja uživo završni su dio u kojem se kandidati natječu jedni protiv drugih u nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.
Voditelji ova showa su poznata lica s malih ekrana Iva Šulentić i Ivan Vukušić kao i reporterka digitalnih izdanja Zlata Mück Sušec.
‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’ natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu The Voice of…, u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. “Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show”, poručuju sa HRT-a.
Piše: I.H.  Foto: HRT

About The Author

Related posts