Rujan 27, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Promocija novih slikovnica „Maša i film“ i „Maša i zoološki vrt“, „Zašto ne volim proljeće“ i „Slovoceda“

Slikovnica_Maša_SBP

Promociju novih slikovnica „Maša i film“ i „Maša i zoološki vrt“, „Zašto ne volim proljeće“ i „Slovoceda“. Predstavljanje će se održati 6. 12. 2019. u Hoću knjigu (Bogovićeva ulica 7) s početkom u 18 sati.

Posljednjih 10 godina slikovnice i dogodovštine male Maše omiljene su među djecom. Iza tog veselog lika koji je obilježio mnoga djetinjstva stoje renomirani autori, spisateljica Sanja Pilić i ilustrator Niko Barun. Ove godine popularni dvojac odlučio je najmlađe čitatelje razveseliti s čak dva nova naslova o poznatoj Maši, Maša i zoološki vrt i Maša i film. S preko trideset objavljenih knjiga i bezbroj priča objavljenih u dječjim časopisima, Sanja Pilić naša je najpoznatija književnica za djecu. Upravo je Pilić nekoliko godina bila proglašenom najposuđivanijom autoricom u javnim županijskim knjižnicama. Njen najpopularniji književni izum su simpatične priče/slikovnice o Maši. Priče o omiljenoj Maši odlične su za djecu koji su početnici u čitanju zbog lako čitljivih slova, a one najmlađe će dodatno očarati ilustracije u boji koje je napravio Niko Barun.

Maša i zoološki vrt Sanja Pilić na djeci omiljen način objašnjava odnos prema životinjama, ali i upozorava na važnost upoznavanja flore i faune. Maša voli životinje i sretna je što živi u gradu koji ima veliki zoološki vrt. Svojom će pričom i drugoj djeci ispričati što je sve tamo vidjela i pozvati ih da se i sami uvjere kakva ih uzbuđenja očekuju u zoološkom vrtu.

U novom nastavku Maša i film, omiljeni dječji lik Maša sudjeluje u stvaranju filmova. Iako ih je uvijek voljela gledati Maša ovoga puta i sama sudjeluje u kreiranju istih. Maša voli ići u kino. Veseli se svemu što tamo vidi i doživi sve dok jednog dana u njezinoj zgradi ne sretne filmsku ekipu. Tada će naučiti kako nastaje film i što sve treba učiniti da bi se moglo uživati u mraku kino dvorane.

Zašto ne volim proljeće nova je slikovnica Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca nakon što je njihova prva slikovnica Ured za izgubljene stvari odnijela simpatije brojnih čitatelja. Namijenjena je djeci oko šeste i sedme godine života koja se sve ozbiljnije upoznaju sa svijetom čitanja, ali i svijetom znanja i učenja. Nenametljiva i poučna, uz moderne ilustracije, zabavit će vaše mališane i pripremiti ih za školu koja ih očekuje. Budući na to da je namijenjena djeci koja tek počinju čitati, ovo je odlična prilika da na zabavan i duhovit način spoznaju važnost solidarnosti među generacijama, razumijevanja i poštivanja starih i nemoćnih, ali i osoba s invaliditetom, te čuvanja prirode koja ih okružuje.

Najnovija vesela slikovnica Slovoceda djelo je Ede Šupljike i omiljene ilustratorice Željke Mezić. Zavirite u veselu slikovnicu u kojoj se slova predstavljaju djeci od A do Ž. Uz vedre pjesmice i duhovite ilustracije djeca će s veseljem učiti slova i nove riječi.

Piše m.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts