Rujan 29, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Prirodni lijek za depresiju: Prehrana bogata ribom smanjuje rizik od bolesti

sardines-504792_640

Čak 150 tisuća ljudi sudjelovalo je u istraživanju koje je potvrdilo kako prehrana na bazi ribe smanjuje mogućnost od oboljenja od depresije kod žena za čak 17 posto. Kod muškaraca taj je postotak znatno veći, čak 20 posto!
Depresija je ozbiljna bolest koja, primjerice, u Velikoj Britaniji, pogađa svakog petog stanovnika. Istraživanja pokazuju da su razvedene osobe posebno ranjive na ovaj tip mentalnog oboljenja, a na depresiju su osjetljivi i samci.

salmon-trout-540946_640
image-32884

Riba je prirodan lijek za takva stanja, pokazuju istraživanja i umanjuje simptome depresije, ukoliko se konzumira na dnevnoj razini. Omega 3 masne kiseline, kojima je riba bogata, utječu na dopamin i serotonin, koji izravno utječu na depresiju.
fish-234677_640
image-32885

“Povećani unos ribe u naš organizam zaustavlja depresiju i djeluje preventivno”, rekao je za Telegraph profesor Sveučilišta u kineskom gradu Shandongu, Dongfeng Zhang.
Daljnjim istraživanjem nastojat će se točno utvrditi koji to vitamini, minerali ili masne kiseline utječu na sprečavanje depresije. Za sada je tek utvrđeno kako ishrana bogata ribom doista ublažava simptome depresije i to u znatnoj mjeri više kod muškaraca, nego kod žena.
Izvor: net.hr Foto pixabay

About The Author

Related posts