Kolovoz 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Prince na sudu zbog besplatnog downloada

prince

Kako piše The Hollywood Reporter, Prince bi se uskoro mogao naći na optuženičkoj klupi. Glazbenik je optužen da je ovog tjedna neovlašteno distribuirao album bivše natjecateljice u showu The Voice, Judith Hill.

Naime, Prince je tokom tjedna poslao email u kojem je bio link na beslatni download albuma Judith Hill, uz poruku “Molim vas preslušajte ovu glazbu i podijelite ju s nekim koga volite”.

Jolene Cherry, agentica na talente, koja tvrdi da je otkrila i Lady Gagu, optužila je glazbenu legendu da se miješa u ekskluzivni ugoovrni odnos Judith Hill, i tvrtki Sony i The Cherry Party, a besplatnim digitalnim objavljivanjem ostvaruje negativan utjecaj na njegov budući uspjeh.

Judith Hill je pojavila u showu The Voice 2013., a tvrdi se da su tvrtke Cherry i Sony s njom potpisale ekskluzivni ugovor za etiri albuma. Također, pojavile su se vijesti da se nedavno susrela s Princeom. Kompanije su je upozorile da to ne čini, no zatim su utvrdile da je Hill s Princeom napisala album na kojem je 11 pjesama.

 

Judith Hill
image-16641

Judith Hill

U tužbi stoji: “Cherry Party je obaviještena, a to smatra vjerodostojnim, i na temelju toga tvrdi, da su Hill i Prince bezobzirno i bez obašnjenja ignorirali upozorenja (i zakon) i nastavili sa svojim aktinostima. Ne samo da su Hill i Prince završili album s 11 pjesama, nego su i izveli te materijale pred skupinom novinara, i zatim ga objavili za Internetu kao besplatni digitalni download.”

Cherry traži plaćanje odštete zbog “ekonomske neisplativosti da ikada objave ‘prvi album’ Judith Hill ili snimke koje je Hill već snimila za The Cherry Party.”

Izvor: NME Foto ShowBizzPress/Facebook

About The Author

Related posts